Az Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesületének szervezésében az idén is megszervezték

Tizenegyedik alkalommal rendeztek muzslyai lakodalmat
A muzslyai az elmúlt hétvégén tizenegyedik alkalommal került sor a Muzslyai lakodalomra, a hagyományos vőfélyek és koszorúslányok találkozójára , illetve első ízben a menyasszonycsokor bemutatóra is.
A rendezvény a Lehel Sportközpont pályáin szervezett lakodalmi disznópaprikás-főző versennyel kezdődött. Míg a bográcsokban főttek a finom étkek, addig a fiatal koszorúslányok a rozmaringokat tűzögetve hívogatták a jelenlevőket az esti Lakodalmi bálba. A zsűri értékelése szerint a legízletesebb disznópaprikást az óécskaiak főzték, a második és harmadik helyre pedig Kószó Sándor és Szíveri László helybeli szakácsok főztjei kerültek.
Az eseményt hivatalosan Fremond Árpád, a VMSZ köztársasági képviselője és Sztojkó József, Muzslya helyi közösség tanácsának alelnöke nyitották meg. A megnyitó után megrendezettalkalmi műsorban fellépteka hagyományápolók zenekarai, a helybeli zenészegyesület fiataljai és a csantavéri Lila orgona nevű zenekar tagjai is.
A rendezvény folytatásaként sor került a vőfélyek és koszorúslányok találkozójára is, melyen a tavaly novemberben szervezett vőfély-és koszorúslány tanfolyam végzősei és a Muzslyai Ifjúsági Fórum tagjai mutatkoztak be. A hagyományápoló fiatalok az egyesület zenekarának kíséretében alkalmi szavalatokkal köszöntötték a násznagyékat, a Damjanović-házaspárt, Stevicát és Otíliát. A helyi közösség udvarában megjelenteket Janez Jelen atya áldotta meg, mely után a násznagyék, a koszorúslányok, a vőfélyek és a zenészek elindultak a Magyar Házban megrendezendő bálba.
Borbély Tivadar