BADNJI DAN I VEČE U ZRENJANINU

Badnjak na platou ispred MZ Dositej ObradovicTradicionalno paljenje badnjaka uoči Božića, jednog od najvećih hrišćanskih praznika, tokom poslepodneva i večeri, okupilo je u zrenjaninskim hramovima, portama i na platoima ispred mesnih zajednica, kao i u naseljenim mestima, brojne hrišćanske vernike i građane.
Posle praznične službe u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice, u centru Zrenjanina, badnjak je osveštao otac Radivoje (Nađalin), protonamesnik Uspenskog hrama, sa sveštenicima, koji je prisutnima čestitao Badnji dan i Božić, nakon nalaganja badnjaka. Badnjak su naložili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac i zamenik predsednice Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev. Nalaganju badnjaka su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, kao i pojedini članovi Gradskog veća i odbornici Skupštine grada.
U Porti Hrama Uspenja Presvete Bogorodice gradonačelnik Janjić i zamenik Santovac Santovac uručili su božićne paketiće devojčicama i dečacima koji su prisustvovali paljenju badnjaka – darove Grada Zrenjanina i Zone unapređenog poslovanja – BID.
– Danas je blagdan, Badnji dan, kada se okupljamo sa svojim prijateljima, najbližima, sa svojim porodicama i tako ovo veče treba provesti – podsetio je gradonačelnik Janjić, izrazivši uverenje da će sva deca dobiti paketiće. Drago mi je što se u ovom hramu okupilo mnogo ljudi i uveren sam da će i na drugim mestima, u drugim hramovima, takođe biti tako. To je dobra poruka za ovaj praznik – da se sabiramo, da se okupljamo, jer samo  zajedno možemo mnogo da uradimo, a planovi su nam, zaista, ambiciozni.
Gradonačelnik Janjić je, sa saradnicima, danas bio i u Hramu Uspenja Presvete bogorodice, gde je u toku obnova ikonostasa i prisustvovao paljenju badnjaka i ispred hramova čija je gradnja u toku – Vaznesenja Gospoda Isusa Hrista, na Bagljašu i Hrama Svetog oca Nikolaja, u naselju „Zeleno polje”, kao i na platoima ispred mesnih zajednica „Dositej Obradović” i „Sava Kovačević” a večeras je u Kleku, ispred Hrama Svetih Otaca. Sa gradskim čelnicima i svojim sugrađanima Badnje veče je proveo i visoki funkcioner SNS Goran Knežević, stanovnik Mesne zajednice „Dositej Obradović“
B.Jajić

OLYMPUS DIGITAL CAMERA