BAGLJAŠKI KANAL: CEVOVOD SPREČAVA NEPRIJATNE MIRISE

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, u pratnji zamenika gradonačelnika Saše Santovca i direktora Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina Gorana Kravarušića, obišao je gradilište na Bagljaškom kanalu, u neposrednoj blizini Aviv parka. Na tom potezu u toku su radovi na gradnji kanalskog cevovoda.

– Bagljaški kanal je osmišljen da prikuplja atmosfersku vodu od industrijske zone, pa da voda rubom grada dođe do Begeja. Velika sredstva odvojili smo u 2015. godini za sređivanje kanala, na više lokacija je rađeno. Cilj je bio da se poboljša protok i to je ostvareno, a sada je ideja da se tok kanala zacevi tamo gde prolazi kroz naselje, da bi se izbegli neprijatni mirisi – naglasio je gradonačelnik Zrenjanina, najavljujući radove na izgradnji cevovodnog dela kanala u idućoj godini, za šta se već planiraju budžetska sredstva.

– Sada su u toku radovi na kanalu u dužini od 500 metara, čija je vrednost 40 miliona dinara. Izvođači su konzorcijum Vodoprivrednog preduzeća „Srednji Banat“ i Šljunkare „BMB“. Rok za završetak radova je 60 dana. Ove godine je, inače, uloženo oko 70 miliona dinara u sanaciju kanala, od čišćenja do zacevljenja – precizirao je direktor Direkcije Goran Kravarušić.

S.S.