BELA MAVRAK I ZRENjANINSKA FILHARMONIJA U POZORIŠTU

bela mavrak  njegovic photo _0004_Da čuveni maestro Slobodan Bursać nije imao sluha za pevački talenat Bele Mavraka, ne bi bilo ni širom sveta poznatog tenora koji godišnje ima stotinjak koncerata sa violinistom Andreom Rijuom, niti bi Zrenjaninci bili privilegovani da ga sinoć slušaju u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ na Novogodišnjem koncertu sa Zrenjaninskom filharmonijom.
bela mavrak  njegovic photo _0003_– Veoma mi je drago da ponovo mogu da nastupim u gradu u kojem sam odrastao, završio Nižu muzičku školu, kao i Srednju medicinsku školu i gde me je pokojni profesor Slobodan Bursać otkrio i naveo na pevanje, jer to bi verovatno bila poslednja profesija koju bih odabrao – izjavio je pred početak koncerta Bela Mavrak. – Ovde sam ponikao, studirao u Beogradu, završio Akademiju u Kelnu i tako posle otišao u svet. Ali, nikada neću zaboraviti zavičaj.
Specijalni gost koncerta je bio „Aleksandar Dujin orkestra“, a Zrenjaninskom filharmonijom je dirigovao Predrag Gosta iz Beograda.
Na programu su bila dela Johana Štrausa, Đakoma Pučinija, Volfganga Amadeusa Mocarta, Ernesta de Kurtisa, Petra Iljiča Čajkovskog, Salvatorea Kardilja, Johanesa Bramsa… Ali, i popularne pesme iz mladosti Bele Mavraka, „Devojko mala“, „Samo jednom se ljubi“ i svevremenih, „Dunavski valovi“, „Besame mućo“, „Bolujem ja, boluješ ti“…
B. J.

bela mavrak  njegovic photo _0001_ bela mavrak  njegovic photo _0002_

 Za video materijal kliknite ovde!