BIZNIS LIGA U KOŠARCI: NIS-u pripao šampionski pehar!

Finalni turnir košarkaške Biznis lige, koji je održan juče u Kristalnoj dvorani, doneo je dosta uzbuđenja i dobrih poteza. Ekipa kompanije NIS (Naftna industrija Srbije) pokazala je, kao i kroz ligaški dao, da je najbolja i zasluženo je ponela titulu. U prvoj polufinalnoj utakmici savladali su borbenu i veoma kvalitetnu ekipu Drekslmajera (43: 33). U drugoj polufinalnoj utakmici Menjačnice Spin savladale su Gradsku upravu rezultatom 63:53.

Finalni meč je doneo odličnu košarku. Kompanija NIS bila je bolja od Menjačnice Spin (47:39). U finalu je košarkaše NIS-a do pobede predvodio centar Mišo Martinović sa 13 poena, Predrag Grujević ubacio je 8. Kod „Spinovaca“ najbolji je bio Nenad Raškov, koji je tokom cele sezone imao najzapaženije partije, sa 22 poena u finalu i 4 postignute trojke.

Imali smo sjajan turnir, ekipe su veoma ozbiljno shvatile ovu ligu. Svi su imali profesionalnu opremu, igrači na terenu su se ponašali više nego odlično, a ono što je možda i za najveću pohvalu jeste to što smo gledali utakmice koje su možda i na nivou nekih koje se igraju u profesionalnim ligama – rekao je Zoran Bajin, stručni saradnik u Sportskom savezu grada koji je i organizovao turnir.

Učestvovalo je osam ekipa koje su se takmičile po dvokružnom bod sistemu. Pored već pomenute četiri ekipe, učestvovali su još: Petrohemija, Sindikat PTT Srbije, Dijamant i Mlekoprodukt.

Treba pomenuti da je turnir imao i humanitarni karakter, budući da su prikupljani prilozi za decu korisnike Narodne kuhinje Crvenog krsta u Zrenjaninu.

Pehare i medalje najboljima uručili su Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza Zrenjanina, Nikola Božović, nekadašnji dopisnik RTS-a iz Zrenjanina i Dejan Dimitrijević, prvi čovek Okružnog košarkaškog saveza Zrenjanin.

Specijalne plakete za doprinos Biznis ligi dobili su Marton Tapai iz kompanije Dijamanta i Goran Belić iz ekipe Mlekoprodukt AD, a je Dmitar Majstorović (Menjačnice Spin) specijalnu diplomu dobio je kao najhumaniji akter Biznis lige.

Već sada razmišljamo kako će izgledati naredna liga, želja nam je da imamo još već broj učesnika i da unapredimo sa još nekoliko dobrih stvari – rekao je Zoran Bajin.

Tekst i fotografije

D. Petrović