BORKO RAJLIĆ, ODBOJKAŠ KLEKA I FUDBALER OMLADINCA IZ RAVNOG TOPOLOVCA

Bloker koji daje golove

Ne dešava se često da je jedan sportista prvotimac dva kluba. Borko Rajlić (27), momak iz Ravnog Topolovca je odbojkaš, igra na poziciji srednjeg blokera i član je prve šestorke OK Klek Srbijašume. Istovremeno, on je i napadač FK Omladinac iz Ravnog Topolovca koji se takmiči u Opštinskoj fudbalskoj ligi Žitište – Kikinda.
Borko je u Klek došao iz svog matičnog kluba, Hercegovine iz Ravnog Topolvca i već se u ovoj sezoni pokazao kao veliko pojačanje i jedan od najstandardnijih igrača u postavi Klečana.

– Odbojku treniram više od 15 godina, prvi trener mi je bio Dalibor Magazin od koga sam mnogo naučio. U ovoj sezoni sam došao u Klek gde je atmosfera odlična i zaista mi je uživanje da treniram i radim sa igračima kao što su Ateljević, Providžalo, Tanović, Đukanović, a raduje me da ima i mnogo mladih koji se odlično uklapaju u ekipu – ističe Borko Rajlić.
Pre tri godine Fudbalski klub Omladinac iz Ravnog Topolovca, koji je nekada bio jedan od najboljih u regionu, zapao u nezavidnu situaciju, zapravo bio je pred gašenjem. Onda su se okupili bivši igrači, a došli su i neki novi, među kojima je i Borko. On se odmah istakao kao napadač i golgeter, pa je postao standardan prvotimac Topolovčana koji su konsolidovali svoje redove.
– Moj otac je igrao fudbal i kažu da je bio odličan štoper Omladinca, a sada je ponovo aktivan kao fudbalski trener Bege iz Novog Itebeja. Verovatno sam fudbalske gene pokupio od njega. Možda mnogi misle da su odbojka i fudbal nespojivi, ali kad se dobro organizuje vreme i kada se voli sport, onda je sve moguće. Jedino što u fudbalu ima kontakta i malo grubljih startova, pa se čuvam povreda. Volim druženje i svoje prijatelje iz sela i zato sam u klubu – ističe naš sagovornik.
Borko je u prošloj sezoni dao osam golova za Omladinac, a u ovoj je tri puta zatresao protivničke mreže. Porodica Rajlić diči se i Milanom (to je mlađa Borkova sestra) koja igra odbojku u Super ligi za Spartak iz Subotice i jedna je od najboljih igračica i poentera u celoj ligi.

Ž. Cvetić