BROJ RUPA PO KOLOVOZIMA I PEŠAČKIM STAZAMA ZABRINjAVA SUGRAĐANE

Kritično po bezbednost

Osim na semafore i saobraćajne znake, vozači i pešaci u Zrenjaninu moraju da paze i na rupe i ulegnuća na asfaltu.
U centru grada, u Gimnazijskoj ulici, sugrađanin nam se javio i preneo nam svoje iskustvo, te ispričao kako je zamalo upao u rupu u ovoj pešačkoj zoni. Osim ove velike, koja izgleda kao manja provalija, nisu beznačajne ni one male „povrede” na asfaltu koje su po celom gradu.
Nije mali broj oštećenja kolovoza i tamo gde je „Elektrodistribucija” kopala i menjala strujne kablove, poput lokacija u Maloj Americi. Radovi na elektroinstalacijama su završeni, ali su ulegnuća nakon njih ostala, bez vraćanja u prvobitno stanje.
Kod Zavoda za javno zdravlje, na magistrali pukao je asfalt i napravio rupu veličine fudbalske lopte.

19-1-чарнојевићева улица
– Ova rupa nije na putu, nego, što je još gore, pored semafora na prelazu preko puta Higijenskog zavoda, odnosno Zavoda za javno zdravlje. Niko od nadležnih je nije propisno ni obeležio, a kamoli sanirao, a tu se nalazi mesecima. Malo dužom granom ju je „obeležio” neki savesni prolaznik, koji misli na bezbednost drugih, jer u nju vrlo lako može da se upadne i danju, a ne samo noću, ukoliko ste u žurbi i gledate koje je svetlo na semaforu – kaže sugrađanka Melinda Runjo, koja nam je poslala i fotografiju ove „provalije”.
Jedna od Zrenjaninki koja nam se javila, Sanja Berkesel, ukazala je i na znak koji već danima stoji na sred magistrale, na raskrsnici kod Karađorđevog parka, i koji smeta vozačima u vožnji, dok je druga rekla da je tu već bila bar jedna saobraćajna nezgoda.
Nadežda Čuturilov, koja nam se javila putem Fejsbuk strane lista Zrenjanin, prokomentarisala je da u Zrenjaninu rupa ima na svakom koraku, a da pojedine stoje godinama bez sanacije, dok se Ratko Penjin našalio i rekao da vozači moraju na takvim našim putevima da vežbaju spretnost kako im ne bi otpao točak. Aleksandar Radlovački je kao na jednu od kritičnijih, ukazao na Potisku ulicu kod Urgentnog, ističući da su na njoj krateri kao na Mesecu.

S. Vorkapić

 

19-1-дејан шаргин

19-1-један од кратера

19-1-рупа год хигијенског-мелинда рунјо

19-1-рупа у гимназијској