Bubnjević poput Putina

Piše: Dalibor Bubnjević

Kandidati za članove saveta i nadzornih odbora mesnih zajednica, koje je podržala Srpska napredna stranka, trijumfovali su na nedeljnim izborima! Naprednjaci su uložili značajnu energiju kako bi zadržali dominantnu poziciju na političkoj sceni. U trku su uključili najuglednije članove (gradske funkcionere, direktore javnih preduzeća i ustanova). Njihovi aktivisti su nedeljama bili na terenu. Posledično, usledila je nagrada koja je iskazana u velikom poverenju birača. Najzapaženiji rezultat je postigao Siniša Vukić na Gradnulici, koji će, po svemu sudeći, biti pročelnik u još jednom mandatu.
Paradoksalno, ali istinito, najveća bitka se vodila za Mužlju i Mihajlovo. Savez vojvođanskih Mađara (predvođen narodnom poslanicom Elvirom Kovač) ponovo će upravljati Savetom Mesne zajednice Mužlja, dok su Mihajlovčani podršku dali listi koju su podupirali naprednjaci.
Naročito je zanimljivo analizirati rezultate u Maloj Americi. Poput Vladimira Putina, Darko Bubnjević (iz proruskog SNP-a) dobio je podršku preko 60% izašlih birača. Zanimljivo je da su u Savet navedene Mesne zajednice ušla još dva člana stranke Nenada Popovića.