BUDUĆNOST IZ SRPSKE CRNjE OSLANjA SE NA SOPSTVENE SNAGE

„Mršava” jesen, plan za bolje proleće

Poseban problem su bile utakmice u gostima (jedna pobeda i sedam poraza), a Budućnost je jedini tim u ligi bez nerešenog rezultata
Za razliku od ranijih, Budućnost iz Srpske Crnje je ovu sezonu u Vojvođanskoj ligi istok počela sa timom u kojem je bilo najviše fudbalera iz sela, a pojačanja su doveli samo na nekoliko pozicija za koje nisu imali rešenje. Treneru Milenku Zečeviću je to bio treći povratak na klupu Budućnosti. On je šansu na svih 15 mečeva u prvenstvu dao Zlatku Vasiljeviću i Tomislavu Mariću, nešto manje vremena na terenu proveli su Marko Kovačević, Igor Aranitović, Žarko Perin, Stefan Prpa, Darko Jovandić, Marko Manojlović, Dimitrije Đukanović, Igor Tatić, David Stojčić, Aleksandar Prokin, Nikola Kovačević, Jovica Lukin, Vlado Topić, Dejan Poš i Vladimir Salma.
Kada se posmatraju protekle četiri jesenje polusezone, ova je za Crnjane bila „najmršavija”. Osvojili su 18 bodova, a ekipa se nalazi u donjoj polovini tabele. Poseban problem za Budućnost su bili mečevi u gostima (jedna pobeda i čak sedam poraza), a jedini je tim u ligi koji nije imao nerešen rezultat. Zanimljivo je da su se sve njihove utakmice rešavale u drugom poluvremenu, jer nijednom nakon prvih 45 minuta Budućnost nije imala negativan rezultat.
Pre promena u timu promenjeno je rukovodstvo. Čelna funkcija je poverena Željku Radinu, koji je nosio dres Budućnosti više od dve decenije. Uz njega su, takođe bivši igrači, Goran Savin koji je sekretar Kluba i Rada Perin, nekada istaknuti centarfor i jedan od tri najbolja strelca u istoriji Budućnosti, a od mladih snaga u upravi je Damir Buvač.
Povratak sopstvenih snaga ima za cilj stvaranja Kluba koji je isključivo vezan za selo. Osim toga, plan je i da se poveća broj gledalaca na utakmicama, a po jesenjim podacima više od 2.500 ljudi je bilo na sedam prvenstvenih utakmica Budućnosti.

N. M.