U NEDELjU JE POČEO TRADICIONALNI „ZIMSKI TURNIR” U MALOM FUDBALU

Borba za pehare i novčane nagrade

Učestvuju po dve ekipe iz Beograda i Novog Sada, a u timovima su i vrhunski igrači iz našeg regiona – ističe Velibor Mladenović

Do 15. januara, kada su na programu finalni mečevi, u Medisonu i Kristalnoj dvorani igraće se tradicionalni „Zimski turnir” u malom fudbalu. Ove godine u seniorskoj konkurenciji nastupaju 33 ekipe, što je rekord, a gledaoci će imati priliku da na delu vide i 14 juniorskih, 10 kadetskih i pet pionirskih timova. Za najbolje plasirane seniorske ekipe obezbeđene su novčane nagrade, a za ostale pehari i diplome.
Prvi deo turnira igra se u staroj hali sportova, a završnica u novoj dvorani. Takmičenje je počelo u nedelju, 22. decembra. Utakmice će se igrati svakoga dana, osim od 31. decembra do 7. januara, kada je praznična pauza.
– Posebno mi je drago što ima mnogo mladih igrača, pa će kvalitetan biti i omladinski turnir. Pripremili smo i bogat nagradni fond – prvoplasirana ekipa će dobiti 300.000 dinara, drugoplasirana 50.000, a trećeplasirana 30.000 dinara. To će, sigurni smo, doprineti da turnir bude još zanimljiviji. Po mom mišljenju, ovogodišnji turnir je jedan od najkvalitetnijih do sada, jer učestvuju po dve ekipe iz Beograda i Novog Sada, a tu su i vrhunski igrači iz našeg regiona – ističe Velibor Mladenović, jedan od organizatora turnira.
D. Petrović

Opširnije u štampanom izdanju