BUDUĆNOST IZ SRPSKE CRNJE U SUSRET JUBILARNOJ SEZONI: najpre slede izborne obaveze

Stabilan vojvođanski ligaš već dve decenije

Naredna sezona za Budućnost iz Srpske Crnje biće 20. uzastopna u kojoj se takmiče u ligi koja ima predznak vojvođanska. Stabilnost u ovom stepenu takmičenja potvrđena je i u sezoni koja je završena, jer je ekipa ponovo plasirana u gornjem delu tabele, a osvojila je 42 boda. Kada se sagleda učinak u polusezonama, više bodova Budućnost je skupila jesenas (25), a dve pobede su stigle i službenim rezultatom.
Budućnost je postigla 48 golova ove sezone, a u taj bilans je uračunato i šest na osnovu par-forfe rezultata. Više od polovine pogodaka je delo dvojice igrača: Nebojše Đukića (15) i Marka Vukoja (10). Na klupskoj listi strelaca slede Žarko Perin sa četiri postignuta gola i Đorđe Korać koji je tri puta bio efikasan. Ukupno se ove sezone 11 igrača upisalo u listu strelaca.
U protekloj polusezoni za Budućnost su nastupali: Stefan Prpa, Tomislav Marić, Igor Aranitović, Aleksandar Laništatin, Žarko Pertin, Marko Vukoje, Darko Jovandić, Zoran Spahić, Dario Krdžalin, David Stojičić, Zlatko Vasiljević, Nebojša Đukić, Dejan Zoretić, Marko Manojlović, Vladimir Salma, Nikola Kovačević, Vlado Topić, Vladimir Kostandinov, Vladimir Stoićev, Aleksandar Berta.
Ekipu je vodio trener Slobodan Živkov, a pomagao mu je Stevan Drinić, koji je možda i najstariji trener u Srbiji – on i u 79. godini života ima dovoljno motiva i snage da radi u klubu. Uprava na čelu sa Sašom Tomićem i saradnicima Draganom Stoićevom, Đorđem Vasiljevićem i Dejanom Savinom iznela je teret organizacije kluba u sezoni koja se može oceniti kao uspešna. Crnjani su ove sezone imali ekipe u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji. Ukupno je u klubu za sve selekcije igralo oko 60 fudbalera.

  • OSTAVKA UPRAVE
    Iako je takmičenje u ligi bilo mirno, nakon završene sezone je došlo do potresa u FK Budućnost, jer je kompletna uprava podnela ostavku. To je učinio i prvi trener Slobodan Živkov, pa sada Crnjanima predstoje najpre izborne obaveze, što se u ovom klubu inače i dešava praktično u svakoj letnjoj pauzi.

N. M.