TALENTI: DUNJA SIKIMA, ATLETSKI BISER IZ LAZAREVA

Nova princeza „kraljice sportova”

Lazarevo je poznato po dobrim sportistima – fudbalerima, košarkašima, karatistima, a sada i po ateltičarima. Za to je zaslužna Dunja Sikima, trinaestogodišnja članica Atletskog kluba „Banat” iz Zrenjanina, učenica OŠ „Slavko Rodić” iz Lazareva. Nedavno je na prvenstvu države za mlađe juniorke ostvarila fantastičan uspeh – pobedila je u trkama na 800 i 1.500 metara.
„Kraljicom sportova” počela je da se bavi pre tri i po godine, a trener joj je Petar Tankosić. Za kratko vreme je brzo napredovala. Takmiči se u pionirskoj konkurenciji, ali redovno pobeđuje i starije atletičarke.


– Treniramo svakodnevno, nije mi teško da dođem autobusom iz Lazareva, a posle treninga po mene dođe tata. Volim atletiku, druženja i takmičenja, uspevam da uskladim obaveze u školi i sportu. Imamo odličnog trenera koji nas uči i motiviše da postignemo najbolje rezultate. Cilj mi je da jednoga dana postanem seniorska reprezentativka i da predstavljam našu zemlju na velikim takmičenjima – kaže Dunja i ističe veliku podršku koju joj daju mama Brankica, tata Aleksandar i brat Mihailo.
Stručnjaci često kažu da ih po dugom koraku i odličnom finišu Dunja podseća na Snežanu Pajkić, a komentator RTS-a Radoslav Rale Simić mladu atletičarku je nazvao „Dunja bum-bum” – mala atletska bomba.
– Dunja je izuzetno vredna i radna, ona je talenat koji se retko rađa. Njeni odlični rezultati zapali su za oko čuvenom asu Draganu Zdravkoviću koji je u Atletskom savezu Srbije zadužen za rad sa mlađim kategorijama, a hvali je i selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković – ističe Tankosić.
U AK „Banat” očekuju da će, kada bude završeno renoviranje gradskog stadiona i postavljena nova atletska staza, u klubu imati kvalitetnije uslove za rad i da će rezultati atletičara biti još bolji.

Ž. Cvetić