Čola zapalio Zrenjanin, večeras peva Saša Kovačević

Ispunile su se očekivanja organizatora 31. Dana piva, Turističkog centra Zrenjanina i Grada Zrenjanina i želja gradonačelnika Čedomira Janjića: sinoćnom koncertu Zdravka Čolića na Trgu slobode prisustvovalo je više od 50.000 posetilaca. Preneta je lepa i spektakularna slika Zrenjanina i najstarije pivske manifestacije u region i širom Evrope… Čolini fanovi stigli su iz cele Srbije a sugrađani im se pridružili u ritmu pesama večnog mladića koji je više od tri sata suvereno vladao scenom, dokazujući da godine nisu prepreka kada je pesma u krvi i kada je vodilja, kako što on kaže – publika.

Od težnje da, zajedno sa „Ambasadorima”, postane pevač grupe zajedno dostignu „Indekse”, do zajedničkih koncerata sa ovom legendarnom grupom do sinoćnog koncerta u Zrenjaninu, gde je poslednji put gostovao pre petnaest godina,  prošle su neke godine.  Nakon što je otpevao hitove koje je publika znala napamet – „Ti si mi u krvi“, „Gori vatra”’’,  „Мađarica”, „Zagrli me”, „Produži dalje”, „Okano”, „ Ao nono bijela”, „Sinoć nisi bila tu” i biseve, negde oko sat i po posle ponoći razgovarao je sa novinarim. Pričao kako je kao dete dolazio u Ravni Topolovac gde je imao rođake, a onda kao mladić svirao na tamošnjim igrankama. I kako je muzika njegov život, i kako ga nosi sa koncerta na koncert a u pripremi je, posle tri godine, i novi album. Publikom je, kaže, prezadovoljan, a posebno lepim vremenom, što je uvek, kako kaže, prednost za koncert… Glas i energija su njegove prednosti a u listu uskoro, ekskluzivno, nasamo sa Čolom…

Sinoć su gosti Zrenjanina na „Danima piva” bili i Elvis J Kurtović i Bendx AC/DC Tribude band. Na Žitom je večeras u 21 čas finale u brzom ispijanju piva a potom su koncerti Sanje Ilića i Balkanike i „Salse i Punta” (Kuba). Na Trgu slobode je večeras koncert Saše Kovačevića”, na platou ispred Vojvođanske banke završni koncert učesnika Međunarodnog festivala „Lala” a u Gradskoj bašti gostuju stand up komičari.

B.J.