CRVENI KRST ORGANIZOVAO MANIFESTACIJU „SUNČANA JESEN ŽIVOTA”: Podrška starijim osobama

Da bi se skrenula pažnja na često zanemaren doprinos starijih osoba u porodici, lokalnoj zajednici i društvu, Crveni krst Zrenjanin organizovao je niz akcija i manifestacija. Jedna od njih je i „Sunčana jesen života” koja je održana danas u velikoj sali Crvenog krsta. Tom prilikom dodeljeni su pokloni najstarijoj volonterki Crvenog krsta, kao i učenicima predškolskih i školskih ustanova, koji su učestvovali u literaranom konkursu „Moji baba i deda”.

Najstarija aktivna volonterka Crvenog krsta Zrenjanin je Stojanka Đurašković rođena 23. decembra 1937. godine. Ova humana žena je od 1983. godine aktivna u Crvenom krstu i danas je nagrađena Srebrnim znakom Crvenog krsta Srbije. Kako je baka Stojanka objasnila ona se vrlo mlada upoznala sa značajem i radom Crvenog krsta. Naime njen otac je za vreme rata bio u logoru četiri godine. Kada se vratio Stojanki i njenom bratu je objasnio da je zahvaljujući pomoći Crvenog krsta uspeo da preživi logor i da im se vrati. Zato je ona svo svoje slobodno vreme posvetila tome da sa drugim volonterima pomaže onima kojima pomoć treba.

Bračni par koji je najduže u braku, a javio se na konkurs Crvenog krsta, su Tomka i Milan Anđić koji su 72 godine u braku i koji su slobodno se može reći pokupili simpatije prisutnih na manifestaciji.

Ž.Mišić

Foto: Jovan Drndak Njegović