DA JE BILO MOGUĆE, NA „KIFLIJADI” U ALEKSANDROVU DALI BI VIŠE OD PET NAGRADA

Iz Radojeva najbolji kroasani

Više od 20 takmičarki učestvovalo je prošlog petka, 29. novembra, na 8. „Kiflijadi” u Aleksandrovu. Snežana Adamov, predsednica Aktiva žena, domaćina manifestacije, veli da se ovde izlaže samo slano pecivo.
– Kroasani su jako dobri, i da može, dale bismo više od pet nagrada, kako je predviđeno. Pošto su izložene i dve dekorativne korpe od testa, nagradićemo i njih – naglašava predsednica žirija Lenče Delić, sa kojom su na istom poslu bile angažovane Vesna Ubović i Suzana Milinkov.
Najlepši krosan je pripremila Spomenka Lazić, Udruženje Klaričanki i Klaričana, Radojevo, a iz istog sela je i vicešampionka Jelica Jonjev, Udruženje žena i sekcija ručnih radova. Treća nagrada stigla je u Zrenjanin, za kroasan koji je umesila Vera Jovin, UŽ „Sava Kovačević”. Četvrta je Aleksandra Tapavički, dok je peto mesto pripalo Mariji Savić, članici Udruženja zrenjaninskih penzionera. Nagrade za dekoraciju dobile su Vera Ražov iz Novih Kozaraca i Biljana Popadić, Udruženje zrenjaninskih penzionera sa Gradnulice.
Manifestaciju su podržali Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, Opština Nova Crnja i MZ Aleksandrovo.

M. Bečejac