DALIBOR BUBNJEVIĆ, GLAVNI UREDNIK „ZRENJANINA” PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU ZBOG NASILJA

Glavni i odgovorni urednik NIP „Zrenjanin”, Dalibor Bubnjević, podneo je protekle nedelje krivičnu prijavu Osnovnom tužilaštvu u Zrenjaninu zbog uznemiravanja koje je doživeo 30. marta na tradicionalnoj manifestaciji „Sijelo Hercegovaca i prijatelja”, održanoj u Hotelu „Vojvodina”, gde je bio na radnom zadatku.

UVREDE I PRETNJE
– Oko 20.30 sam prišao stolu za kojim je sedeo Saša Santovac, zamenik gradonačelnika, kako bih ga pozdravio, a potom sam se rukovao i sa pomoćnikom gradonačelnika Simom Salapurom. Ostale sam za stolom pozdravio rečima „Dobro veče, gospodo”. Na to mi je izvesni Gospodin uputio reči uvrede i da ću „videti svoga Boga”, ali sam izbegao konfliktnu situaciju – izjavio je Dalibor Bubnjević u krivičnoj prijavi, u koju redakcija lista ima uvid. On je, takođe, naveo da je kao direktor NIP „Zrenjanin” 24. septembra 2008. godine otkazao ugovor o radu Gospodinu koji je bio zaposlen u listu „Zrenjanin”, a kao dokaz je priložio rešenje o otkazu sa dostavnicom, kao i upozorenja koja je tada zaposlenom Gospodinu dao poslodavac.
Kako se navodi dalje u prijavi, oko 21.30 za sto za kojim je Dalibor Bubnjević sedeo sa Jelenom Milićević, šeficom dopisništva RTV i prijateljem, nepozvan seda Gospodin i nekoliko minuta mu upućuje uvrede i pretnje da će ga Bubnjević zapamtiti do kraja života bude li nastavio da piše o njemu, njegovoj ćerki i fabrici vode. Bubnjević je naveo da na te uvrede nije rekao ni reč, kao ni prisutni za stolom. Zatim, navodi se u prijavi, Gospodin napušta sto i seda za drugi gde je sedeo Nenad Karapandža.
UDARAC U TOALETU
– Nakon sat vremena prolazio sam pored stola gde oni sede i čuo sam dobacivanje: „Zapamtiće on fabriku vode za ceo život”. Oko 23.30 odlazim u toalet u kojem zatičem Sinišu Vukića i u tom momentu ulazi Gospodin i govori Siniši Vukiću: „Izađi napolje, sad će Bubnjević da me zamapti, dobiće to što zaslužuje”. Siniša Vukić napušta toalet, a Gospodin mi se unosi u lice i govori: „Obećao sam ti da ćeš dobiti ono što zaslužuješ, to što sam rekao to ispunjavam”. U tom momentu me otvorenom šakom udara u desnu stranu lica i glave i nastavlja sa pretnjama: „Svaki put ćeš ovako završiti kad budeš pisao o meni, mojoj porodici i fabrici vode”, nastavlja da mi se unosi u lice, a tada u toalet ulazi građanin Z. D. koji ga onesposobvljava da nasrće na mene i tad sam uspeo da pobegnem iz toaleta – objašnjava Bubnjević u svojoj prijavi. – Jelena Milićević je videla da sam uznemiren i pozvala je Dragana Ćapina, pomoćnika gradonačelnika, da interveniše što on čini pozivajući obezbeđenje. U nastavku večeri sa mnom je sedeo pripadnik obezbeđenja zbog osećaja nesigurnosti koje je Gospodin izazvao. Nakon pola sata od incidenta, Gospodin mi je prišao i zapretio: „Svaki put će biti ovako kada budeš pisao o meni, mojoj porodici i fabrici vode, čuvaj se” i napustio „Vojvodinu”. Prema navodima Dalibora Bubnjevića, od subote 31. marta, ima povišen krvni pritisak zbog čega se obratio svom kardiologu koji mu je dao terapiju nakon što je izmeren pritisak bio 160/100 i sačinjen je izveštaj koji je priložen uz krivičnu prijavu. Kako saznajemo, neuropsihijatar je konstatovao posledice teškog stresa kojem je bio izložen, čiji je izveštaj takođe priložen, navodi se u prijavi.

  • PISAO SAMO O FABRICI VODE
    Dalibor Bubnjević je u krivičnoj prijavi napomenuo da nije pisao tekstove o Gospodinu, već isključivo o fabrici vode i da je Osnovnom tužilaštvu priložio tekstove koje je objavljivao u februaru i martu 2018. godine. On se obratio policiji tek 3. aprila zato što i pored obećanja organizatora skupa i Udruženja novinara Srbije navedeni slučaj nije bio prijavljen Policijskoj upravi Zrenjanin.

I. ISAKOV

Foto: Jovan Drndak Njegović