DALIBOR BUBNJEVIĆ O INFORMIRANJU NA HRVATSKOM JEZIKU

Stranica je poticaj većinskom narodu da uvažava svoje susjede

Tjedna emisija „Izravno”, programa Radio-televizije Vojvodine na hrvatskom jeziku, emitirala je 11. kolovoza prilog o hrvatskoj stranici koja se u listu „Zrenjanin” jednom mjesečno objavljuje od studenog prošle godine. Sugovornik novinara RTV-a bio je Dalibor Bubnjević, generalni direktor našeg regionalnog glasila. I nakon istjeka projekta kojemu su potporu dale dvije institucije Hrvatske i Srbije, a imajući u vidu dobre reakcije čitatelja i poticajni učinak na pripadnike zajednice da uzmu udio u aktivnostima banatskih Hrvata, nastavilo se s redovitim izlaženjem stranice.
S tim u vezi Bubnjević je izjavio da je za početak javnog informiranja na hrvatskom jeziku u Banatu ključna bila upravo zajednička pozitivna ocjena Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije.
– Oni su partnerski projekt Udruge banatskih Hrvata i tjednika „Zrenjanin” smatrali vrijednim pozornosti zbog njegovog iznimnog značaja za poboljšanje položaja manjina. No, unatoč tome što je početak bio težak i pun sumnji s obje strane, istrajnost autora i uredništva nadišla je poteškoće, a kvaliteta ponuđenog sadržaja pokazala je da su oni bili na visini profesionalnog zadatka – rekao je Bubnjević.

Opširnije u štampanom izdanju