PREDSTAVNICI GRADA ZRENJANINA URUČILI DAROVE U OŠ „ŽARKO ZRENjANIN“: Rančevi za prvačiće

Školske torbe i osnovni školski pribor za 111 đaka uručio je danas gradonačelnik Čedomir Janjić sa svojim saradnicima u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“. Direktor škole Miroslav Brnjoš zahvalio se u ime roditelja đaka prvaka i ukazao da će dar Gradske uprave svakako dobro doći najmlađim đacima Škole.

– Veliko hvala gradonačelniku i saradnicima što su našli vremena da nas posete i što su doneli poklone našim đacima – rekao je Brnjoš. Direktor je ukazao da je osobenost ove generacije da je ona izrazito muška, i da od 111 prvačića ukupno ima 71 dečak.

Ističući da je Gradska uprava Zrenjanina obezbedila darove za ukupno 992 đaka prvaka na teritoriji Grada Zrenjanina, gradonačenik Janjić je rekao da će ova tradicionalna akcija biti nastavljena i ubuduće, kako bi roditeljima olakšali polazak u školu kada je kućni budžet u pitanju.

– Mi smo prethodnih godina mnogo mera populacione politike primenili u našem gradu, od toga da za svako prvorođeno dete izdvajamo 50, dok za drugo i treće obezbeđujemo po 35 hiljada dinara uz poklon u apoteci. Trudimo se i da naše škole osvežimo, rekonstruišemo i saniramo gde je to potrebno, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima. Radimo i jedan veliki projekat u okviru koga ćemo izgraditi veliku, novu srednju školu koja će biti dom za nekoliko sadašnjih srednjih škola. Do kraja godine će biti gotov projekat, a do kraja sledeće nadamo se da će se krenuti i sa izgradnjom ovog objekta – istakao je ovom prilikom gradonačelnik Janjić.

Nakon škole u Zrenjaninu predstavnici Gradske uprave posetili su i osnovnu školu u Lazarevu kako bi i tamo uručili poklone đacima prvacima.

S.V.