DAMIR MALBAŠIĆ VIŠE NIJE TRENER OFK KLEKA JER ŽELI DA SE POSVETI STRUČNOM USAVRŠAVANjU

Sa trenerske, preselio se u „školsku” klupu

Nakon dve godine saradnje, trener Damir Malbašić odlučio je da se rastane sa OFK Klekom. Dok je vodio taj Klub, ostvaren je plasman u Područnu ligu (nakon osam godina čekanja), a tokom proteklog jesenjeg dela sezone Klečani su sakupili 25 bodova. Ako i na proleće budu imali sličan učinak, obezbedili bi plasman u gornji deo tabele. Malbašić ističe da je do rastanka sa Klečanima došlo na korektan način, jer je on izrazio želju da se posveti trenerskom usavršavanju.
– Polaznik sam edukacije za B licencu koja se održava u Novom Sadu. Tokom proleća su predviđena predavanja od marta do maja, upravo u periodu kada timovi u ligama imaju najbitnije utakmice. Odlučio sam da se fokusiram na predavanja i sticanje znanja – kaže Malbašić.
Predavači na seminaru su Spasoje Jelačić, Aleksandar Janković, Danilo Bjelica i Marko Stojanović. Ima 55 polaznika, a jedino je Malbašić iz Zrenjanina.
– Kvalitet fudbala u nižim ligama opada iz godine u godinu jer se slabo trenira. Trenerima je teško da okupe sve prvotimce, pa se radi selektivno. Akcenat je u stručnom radu sa mlađim kategorijama, ima talentovanih fudbalera, ali igrači koji pokažu potencijal brzo odlaze u veće klubove – ističe Malbašić.
Do sada je Damir Malbašić bio prvi trener Mladosti iz Lukićeva i OFK Kleka, ali je kao fudbaler nastupao za 17 klubova. To su: Mladost (Apatin), Begej, Spartak (Debeljača), SAS, Mladost (Lukićevo), Krajina, Vojvodina (Novo Miloševo), Slavija (Kovačica), Naftagas (Elemir), Mladost (Banatski Despotovac), Bilećanin, Budućnost (Srpska Crnja), Vojvodina (Novo Miloševo), Borac (Sakule), kao i zrenjaninski klubovi Banat Bagljaš, Borac i Petlić. Sada u ligi veterana nastupa za OFK Gradnulicu.

N. M.