DAN MLADIH NA PESKARI: Bogat i zanimljiv sadržaj uz žurku

Kancelarija za mlade Grada Zrenjanina organizovala je i ove godine obelezavanje Međunarodnog dana mladih zanimljivim programom na gradskom kupalištu Peskara. Pre samog događaja u 11 časova u multimedijalnoj sali gradske kuće održana je javna rasprava o predlogu Lokalnog akcionog plana (LAP) za mlade Grada Zrenjanina. O LAP-u su govorili pomoćnik gradonačelnika za sport i omladinu Simo Salapura, programski direktor Kulturnog centra Vlada Đurić i predsednik radne grupe za izradu LAP-a Goran Tomić.

Centralna manifestacija obeležavanja Dana mladih odpočela je u 15 časova prezentacijom Kajakaškog kluba ,,Begej“, zajedničkom pokaznom vežbom Žandarmerije i volontera Crvenog krsta, kao i performansom sa vatrom koji su izveli Haos animatori.

Nakon toga usledila je žurka.

Svim mladima njihov dan je čestitao zamenik gradonačelnika Simo Salapura.

– Lokalna samouprava podržava sve aktivnosti u Gradu, sa posebnim akcentom na mlade. Položaj mladih u našem gradu znatno je poboljšan, a tome svakako doprinosi Kancelarija za mlade. U ovom smeru ćemo nastaviti i u narednom periodu – izjavio je Simo Salapura.

Ivan Mikalački, koordinator Kancelarije za mlade, predstavio je ovogodišnji program, pozdravio omladinu i najavio planove za budućnost.

 

M.Malbaški

Foto: Jovan Njegović Drndak