ORGANIZATORI U SUSRET 33. „DANA PIVA“: Spremili smo spektakl, dobrodošli u Zrenjanin

– Nadam se da ćemo ove godine, ako nam vreme dozvoli, imati šansu da oborimo sve rekorde. Mi smo se potrudili da dovedemo najbolje goste, najpopularnije umetnike. Ali pored njih, imaćemo više od 25 učesnika na nekoliko lokacija, više od 2.500 ljudi učestvovaće u raznim programima tih sedam dana u našem gradu i biće spektakl kakav je bio prethodnih godina – naveo je Čedomir Janjić, gradonačelnik na današnjoj pres konferenciji povodom 33. Dana pivau Gradskoj bašti. – Sve je više gostiju koji odsedaju u našem gradu što nas raduje. Pozdravljam sve uvažene goste koji su došli da nas podrže. Vama i vašim prijateljima želim dobrodošlicu i da se lepo družimo u Zrenjaninu ove 2018. godine.

Pored gradonačelnika, prisutnima se obratio Momčilo Bajagić Bajaga koji će sa svojim bendom 31. avgusta u 21 čas svirati na Trgu slobode i predstaviti pesme sa novog albuma „U sali lom“. Isto veče, od 23 sata nastupiće grupa „Riblja čorba“ koja ove godine proslavlja 40 godina postojanja i trenutno je na slavljeničkoj turneji, prema rečima Miše Aleksića iz ovog benda. Još jedan jubilej na ovogodišnjim „Danima piva“, 25 godina rada, proslaviće i bend „Neverne bebe“. Milan Đurđević, frontmen benda, izrazio je zadovoljstvo što će ovaj značajan rođendan proslaviti u gradu u kom su, kako je rekao, proveli lepe trenutke. Takođe je istakao da je bubnjar Sebastijan Kerekeš Zrenjaninac, a Zrenjanin grad prijatelja.

Čast da otvori program „Dana piva“ na Trgu slobode imaće 4. put zaredom Zrenjaninska filhramonija. Roman Bugar, direktor Zrenjaninske filhаrmonije, najavio da će ovog puta publika imati prilike da čuje disko muziku u saradnji sa novosadskim „Big bendom“. Solisti su Mirna Radulović, Danka Adamov, Zoran šandorov, a specijalni gost je Zrenjaninac Bela Mavrak koji 14 godina peva sa Andreem Rjuom po celom svetu.

Nakon konferencije gradonačelnik je sa učesnicima nazdravio pivom i poželeo svima dobrodošlicu u Zrenjanin, na 33. „Dane piva“.

I.I.

Foto: J. Njegović Drndak

Opširnije u štampanom izdanju

DANI PIVA 0001_resize

DANI PIVA 0002_resize

DANI PIVA 0003_resize

DANI PIVA 0004_resize

DANI PIVA 0005_resize

DANI PIVA 0007_resize

DANI PIVA 0008_resize