DANAS I SUTRA U LUKIĆEVU: ZAVIČAJNI FUDBALSKI KUP

Zavičajni kup Republike Srpske, koji se za vikend održati u Lukićevu, jeste sportsko takmičenje koje se organizuje u okviru „Dana Republike Srpske u Srbiji „. Domaćini regionalnih turnira su Subotica, Novi Sad, Beograd i Lukićevo. Finale se igra u Temerinu ili Novom Sadu, a termin će biti naknadno određen. Promoteri turnira su Aco Kovačević, selektor futsal reprezentacije Srbije i muzičar Nele Karajlić.
Takmičenje u Lukićevu počinje danas (petak) utakmicama seniora i veterana. Seniori igraju na asfaltu, a veterani na travi. U prvom kolu takmičenja seniora od 15 do 19.30 sastaće se: ZZ Lukićevo – Mošorin, Staklorezac – Potisje, Zlatica – Društvo sa voćnjaka, RSK – Mladost (B. Despotovac), Bilećanin – Drinska divizija, Verona moto – Lažni svedok i Mladićevo – Lazarevo.
Kod veterana u istom terminu igraju: Tamiš Farkaždin – Mladost Viva Lukićevo, Zadrugar – Jedinstvo Ečka, R. Topolovac – Zlatica i Svinga Brvnara Raša – Bilećanin.
Polufinale u obe konkurencije je na programu u subotu, 1. oktobra, od 13 časova. U 14.30 je svečano otvaranje turnira uz kulturno-umetnički program i revijalnu utakmicu malog fudbala između ekipa Bratstvo (Bratunac) i Srpska (Beograd). Finale u obe konkurencije je od 17 časova, a potom sledi dodela priznanja. Pobednici nastavljaju takmičenje na finalnom turniru u Temerinu.
N.M.