DANSKI AMBASADOR POSETIO ZRENJANIN: Dobri uslovi za saradnju na privrednom i kulturnom planu

– Srbija i Danska su prijateljske zemlje i postoje svi uslovi za proširenje saradnje dve zemlje i dva naroda, a revija danskog savremenog filma koji se prikazuju u zrenjaninskom Kulturnom centru više su nego lep povod da po treći put posetim vaš grad. Veoma sam zadovoljan prijemom i razgovorom sa zamenikom gradonačelnika i uverio sam se da je Zrenjanin i ovaj region dobro mesto za investiranje, pri čemu najviše šanse imaju manja i srednja preduzeća.

Ovim rečima je ambasador Kraljevine Danske u našoj zemlji, Andres Huogard, prokomentarisao svoj večerašnji razgovor sa predstavnicima grada: zamenikom gradonačelnika Sašom Santovcem, pomoćnikom gradonačelnika Simom Salapurom i direktorom Kulturnog centra Goranom Marinkovićem.

Odgovarajući na pitanje novinara lista „Zrenjanina” danski ambasador se pozitivno izrazio o doprinosu srpskih radnika njihovoj privredi, a u poslednje vreme i glumaca, filmskoj umetnosti. Kao budućnost ekonomske saradnje naglasio je intenzivnije ulaganje danskih kompanija u Srbiji, pri čemu je proizvođač kvalitetnih pumpi „Grundfos” Inđija iz godine u godinu peti ili šesti izvoznik iz Srbije.

Večeras i sutra u Kulturnom centru prikazuje se danski igrani film „Ključevi, kuća, ogledalo” 11. i 12. marta komedija „Da skratimo priču”, 18. i 19. drama „Tiho srce”, a 25. i 26. marta triler „Šarmer”

M. Stoin