JUBILEJ SAVEZA ZA ŠKOLSKI SPORT SRBIJE: Priznanje Miloradu Ivkoviću

Na svečanosti koja je organizovana povodom 50 godina postojanja Saveza za školski sport Srbije Milorad Ivković, profesor fizičkog vaspitanja i dugogodišnji generalni sekretar Saveza za školski sport Zrenjanina, dobio je priznanje za doprinos razvoju školskog sporta Srbije. Nagradu su mu uručili Željko Tanasković, prvi čovek Saveza za školski sport Srbije i Lautent Petrinka, predsednik Svetske federacije za školski sport.
Milorad Ivković rođen je u Sečnju 1946. godine, mladost je proveo baveći se sportom koji je postao njegovo životno opredeljenje. Igrao je rukomet u Hercegovini i Proleteru. Podsetimo, Ivković je inicirao osnivanje Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje Vojvodine i njegov prvi predsednik. Bio je aktivan član Društva pedagoga fizičke kulture Jugoslavije, a 1989. godine dodeljena mu je Zlatna značka tog Društva.
Vodio je projekte „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini“ i KUP Tolerancije. Zaslužan je za realizaciju prekograničnog IPA CBC projekta Rumunija-Srbija pod nazivom „Sport – sredstvo komunikacije među narodima“. Dva puta je bio šef delegacije Saveza za školski sport Srbije na svetskom prvenstvu za srednje škole u odbojci, a 2006. godine vodio je učenike u Slovačku na Olimpijske igre mladih. Veliku energiju i entuzijazam uložio je u stvaranje uslova kako bi se mladi što više bavili sportom.

L.Z