DECA DECI: PEDIJATRIJA DOBILA I NOVE STOLICE ZA TRPEZARIJU

Plesni studio „Stage“ donirao je danas dečjem odeljenju Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ jedan štampač i 21 stolicu, koje su uglavnom raspoređene po trpezariji, a iz nje su sklonjene stare, izlizane drvene stolice. Pet devojaka iz studija bile su i u poseti odeljenju pedijatrije i sa osmehom konstatovale da su veoma srećne što su mogle da pomognu.

-Osećamo se lepo jer smo pomogle nekome kome je pomoć potrebna radeći ono što volimo – konstatovala je Una Marković. Ona je, zajedno sa svojim drugaricama Sarom Radlovački, Anjom Vitomirov, Aleksandrom Karuović i Andreom Tot, izvela dečju baletsku predstavu u februaru, a prihod od karata otišao je na nabavku štampača i stolica. Kako je rečeno u bolnici, vrednost donacije je 100 hiljada dinara, a doktorka Tatjana Stanković, pedijatar-kardiolog, inače načelnica dečjeg odeljenja, napomenula je da su tom odeljenju potrebni i klima uređaji i pozvala sve ljude koji imaju mogućnost da pomognu, da to i učine.

U organizaciji i realizaciji ove donacije pomogli su Kulturni centar Zrenjanina, Udruženje „Budimo ljudi“, ali i Predškolska ustanova. Samim tim su pedjatriju posetili i direktor KCZR Goran Marinković sa Vladimirom Đurićem, koji je programski direktor te ustanove, zatim Marko Zarubica iz Udruženja „Budimo ljudi“, kao i Vladimir Petrović, direktor PU.

Suzana Kokavski

deca deci2 deca deci3 deca deci4