Dinar za Vidakovića i taksi društvo!

Piše: Dalibor Bubnjević

Naš grad je već godinama žrtva nekoliko jedinki koje su odlučile da svoj interes ostvare u taksi prevozu! Ranije su se ovim časnim poslom bavili pojedinci koji su othranili generacije u vlastitoj porodici.
Do pre koju godinu smo često bili svedoci apela našeg uglednog privrednika Dragana Vidakovića, a koji je bio upućen nadležnim državnim organima. Poput junaka nekog književnog dela, (ne)svestan posledica, borio se protiv (ne)pravde. Iznenada, čini se na Bogojavljanje, utihnuo je! Ne bismo želeli da to stanje povežemo sa fotografijama koje su zabeležene na društvenim mrežama. Na njima je bratija taksi velmoža na jednom mestu. Ceh njihovog bratstva plaćaju građani Zrenjanina. Pitate se kako?
Odgovor je veoma jednostavan. Od 1. februara je start taksi prevoza 90 dinara, a pre tri godine je bio 60 dinara. Kako opravdati rast od 50 procenata, budući da je godišnja inflacija bila jednocifrena?! Slična je situacija kada je u pitanju „vožnja po kilometru“. Pre tri godine je bila 45 dinara, a od pre nekoliko dana je 55 dinara (rast 22%).
Očito su taksi tajkuni na izdisaju. Stoga predlažem da se utvrdi poseban broj telefona putem kojeg ćemo moći da im uputimo preko potrebnu pomoć. Bolje i to nego da nas prave budalama pod okriljem tržišne ekonomije.