DIPLOME ZA POLAZNIKE BESPLATNE ŠKOLE PLIVANJA: Oko 150 dece do sada naučilo da pliva

Mališani, polaznici Besplatne škole plivanja, dobili su danas u Gradskoj upravi diplome za uspešno završenu obuku. Ova škola se realizuje u okviru projekta „Zaplivajmo zajedno“ uz podršku Grada, Sportskog saveza Grada Zrenjanina i JU „Sportski objekti“. Do sada je preko 150 dece završilo obuku plivanja.

– Treninzi uopšte bili teški treninzi, bilo nam je jako zabavno. Trener nas je naučio da pravilno dišemo, da zatvaramo usta i dišemo na nos – kažu uglas devetogodišnjaci Manja Vujin i blizanci Pavle i Marko Grozdanov, koji su upravo dobili majice i diplome za završenu školu plivanja. Kažu da će nastaviti i dalje da treniraju i da bi uskoro trebalo da pređu u veliki bazen.

DSC_0641

Ideja za besplatne časove plivanja potekla je od grupe profesora fizičkog vaspitanja, okupljenih u sportskom klubu „Kockica“, kazao je za naš list jedan od članova grupe Srđan Neškovski, koji je deci držao treninge plivanja. Grad Zrenjanin je zatim prepoznao i podržao ovaj projekat, koji traje već godinu i po dana, tokom kojih je kroz obuku prošlo 150 mališana. Neškovski objašnjava da je plan je da se Besplatna škola plivanja i dalje nastavi, ali dodaje da bi bilo dobro da bude obezbeđeno i više termina na Gradskom bazenu, kao i da se više nastavnika fizičkog uključi u projekat.

DSC_0698

– Evropska sportska povelja govori da svi imaju pravo da se bave sportom. Zato i mi pokušavamo da u Zrenjaninu obezbedimo programe za besplatno bavljenje sportom, a to je utkano i u Strategiju razvoja sporta na nivou Grada – podsetio je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura. On je zajedno sa generalnom sekretarkom Sportskog saveza Grada Zrenjanina Vukosavom Đapić Atanacković i direktorom JU „Sportski objekti“ Bojanom Mijatovim uručio diplome deci.

DSC_0648

M.M.

Foto: J.Njegović Drndak

DSC_0630

DSC_0656

DSC_0696

DSC_0667