DIVNA LJUBOJEVIĆ U KULTURNOM CENTRU: Duhovnost ima ko da neguje

 

-Fascinirana sam činjenicom da je jedan disk duhovne muzike najprodavaniji, u jednoj sredini i opštoj atmosferi u kojoj vlada sve drugo osim duhovnosti i onoga što je stvarno kultura. To, zaista, imponuje i ohrabruje – rekla je Divna Ljubojević posle koncerta koji je sinoć održala u Kulturnom centru Zrenjanina sa horom „Melodi“ pred istinskim poklonicima duhovne muzike.

_dsc8113_resize

Reč je o disku u produkciji PGP RTS, najprodavanijem u ovoj godini, ali i najprodavanijem nakon koncerata održanih u Kulturnom centru Zrenjanina, prema tvrdnji zaposlenih u ovoj ustanovi. Dama anđeoskog glasa, kojoj su kritičari iz inostranstva s pravom dodelili ovaj epitet, potpisivala ih je sinoć neumorno i slikala se sa svojim obožavaocima.

Gosti su za posetioce koncerta priredili i koktel – crno vino i sir, kao što je običaj nakon ovakvih duhovnih večeri.

Pesme pravoslavnog istoka, prema rečima Divne Ljubojević, u pravoslavnim zemljama publika prihvata i srcem i razumom a u zapadnim zemljama – srcem. Gotovo petmaest godina ovakve koncerte su organizovali samo u inostranstvu.

divna_resize

– Turnejom po Srbiji, koja je počela u martu, obeležavamo 25 godina rada Hora „Melodi“ – priča nam Divna. – Naravno, bili smo i ove godine u Beču, Cirihu, Briselu a želimo da što više ljudi koji žive u Srbiji čuju naš repertoar. Uvek sam oduševljena kada imam koncert negde u Srbiji i Zrenjanin nije izuzetak u tom pogledu. Ovo je baš lepo, mi putujemo i uživamo.

B.J.

Foto Jovan Njegović Drndak