DOBROVOLjNO DAVANjE KRVI: „UKLjUČI SE- POMOZI“

Sedma humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi „Uključi se- pomozi“ održaće se u subotu, 5. decembra, u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono“ od 8 do 15 časova.
– Pre dve godine ja sam bio taj kome je pomoć bila neophodna. Solidarnost koju sam tada osetio želeo sam da prenesem na druge ljude i da to što nosim u sebi vratim onima koji su učinili da preživim i ozdravim. Ovakve akcije su vrlo važne za društvo. Više od 400 ljudi do sada je dalo krv na naš poziv, a oko 200 potpisalo donorske kartice. Brojke i nisu toliko važne koliko je bitna volja i želja – izjavio je Branislav Grubački, menadžer Pozorišnog kluba „Zeleno zvono“.
Danica Grubač iz službe za transfuziju krvi istakla je da je akcija izuzetno prihvaćena od strane dobrovoljnih davalaca, i svaki put sve posećenija.
– Pozivam sve ljude dobre volje da odvoje malo vremena i daju tečnost koja život znači. Uvek kažem da je bolje da jedinica krvi čeka pacijenta, nego pacijent čeka krv. Na ovaj način spasićemo nekom život – kazala je Danica Grubač.
Akciju organizuju „Novi optimizam“ i Pozorišni klub „Zeleno zvono“.
N.Z.