DOČEK SRPSKE NOVE GODINE NA TRGU SLOBODE: Tamburaši i trubači

Doček Nove godine po julijanskom kalendaru, srpske Nove godine, biće i ovog 13. januara organizovan na zrenjaninskom Trgu slobode. Na velikoj bini postavljenoj ispred gradske kuće, nastupiće pet tamburaških sastava, a u ponoć i trubački orkestar Miroslava Stankovića.
Veče će, već posle 20 časova, otvoriti melenački „Melemi”, a nakon njih sviraće „Veseli tamburaši“ iz Novog Miloševa. U nastavku programa predviđen je nastup tamburaša Građansko-kulturnog društva „Obzorja na Tisi“ iz Novog Bečeja, a potom i vokalno-instrumentalnog sastava „Ego“ iz Zrenjanina. U Novu godinu prisutne će uvesti zvuci trubača i neizostavni vatromet.

Na Trgu slobode biće postavljene i kućice u kojima će se posetiocima deliti kuvano vino, čaj i medenjaci. U prilog idu i prognoze meteorologa da će u petak temperatura biti u plusu, pa organizatori dočeka, Grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada, pozivaju naše sugrađane da sutra, 13. januara, dođu na trg u što većem broju i u dobrom raspoloženju dočekaju ovu tradicionalnu Novu godinu.

Doček Nove godne po julijanskom kalendaru organizuje tradicionalno i Hotel „Vojvodina”, gde već godinama zajedno slave članovi Invalida rada Zrenjanin. Biće vesel i u Pivnici „Četir` konja debela”, a najviše mladih sugrađana će Novu godinu  dočekati u jednom od brojnih kafića.
Dan ranije će u Pivnici Novu godinu proslaviti članovi Udruženja turizmologa Zrenjanin.
B.J.