Donete prve presude u korist ratnih veterana

– Tužbe koje je advokat našega udruženja Srđan Aleksić iz Niša sa svojim pravnim timom pokrenuo pred domaćim sudovima u mnogim gradovima Srbije od septembra meseca 2016. godine, po osnovu diskriminacije građana, presuđenе su u korist veterana – izjavio je Željko Vujović, predsednik Udruženja ratnih veterana Zrenjanina.

On poziva i sve veterane da u najkraćem mogućem roku dostave neophodnu dokumentaciju za pokretanje tužbi, kako bi, kako navodi, do marta meseca dobili što veći broj presuda u korist veterana.

– Dokumentaciju dostavite opštinskom Udruženju srpskih ratnih veterana Zrenjanina sa sedištem u Mesnoj zajednici u Perlezu, radnim danima od 8 do 15 časova, kontakt telefoni su 023/381-36-40 ili 064/168-38-79 ili sajt: www.zrenjanin.veterani.rs – kaže Vujković.

Udruženje veterana upozorava članove da su se pojavili lažni advokati koji nude svoje usluge ratnim veteranima za pokretanje tužbi za ratne dnevnice, a iza čega se najčešće kriju sumnjive namere i finansijska prevara.

– Zato molimo sve ratne veterane, učesnike u ratu 1999. godine, da zahteve za pokretanje tužbi podnose isključivo u našem registrovanom udruženju – kažu u Udruženju.

S.K.