DRUGI PRIVREDNI SAJAM „ZRBIZNET“ POČINJE U SEPTEMBRU: Kontakt licem u lice ništa ne može da zameni

Privredna manifestacija „Zrbiznet“ održaće se ove godine od 20. do 22. septembra u Kristalnoj dvorani, a trebalo bi da pomogne domaćim i stranim preduzetnicima da se međusobno povežu, najavljeno je danas na konferenciji za medije u gradskoj kući. „Zrbiznet“ organizuju Grad Zrenjanin, Regionalna privredna komora Srednjobanaskog upravnog okruga, Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanin i Opšte udruženje preduzetnika.

Ovaj sajam je šansa da se privrednici iz čitavog regiona umreže i bolje upoznaju, a zainteresovanost iz okolnih zemalja je velika, kazao je Predrag Stankov, predstavnik Privredne komore Srbije i direktor Regionalne privredne komore Srednjobanatskog okruga.

Treba da sarađujemo i napravimo što više poslovnih kontakata jer su sva naša tržišta postala mala, a zajedno možemo dosta toga uraditi. Imali smo situaciju gde se privrednici iz Srbije upoznaju tek na nekom inostranom sajmu, a mi ne želimo da se to dešava nego da jedni drugi upoznamo ovde, da napravimo zajednički proizvod i tako unapredimo privredu koja je već u velikom zamahu – rekao je on.

Mali regionalni sajmovi počeli su da dobijaju sve širi značaj, istakao je Miroslav Đurić, predsednik Opšteg udruženja preduzetnika.

Međutim u nekim gradovima organizacioni deo je veliki problem, tako da je za realizaciju ovog Sajma značajno izuzetno razumevanje naše lokalne samouprave, koja u najvećem delu i finansira Sajam. Takođe pomaže pri odlasku naših ljudi na druge sajmove.

Tema ovogodišnjeg Sajma glasi: „Pokreni se“, kazala je Izabela Kiš, direktorka Unije poslodavaca u Zrenjaninu.

Na Sajmu će biti prezentacija iz raznih oblasti kako bismo našim privrednicima promovisali određena tržišta, tehnologije, nova IT rešenja i sve što je danas važno za preduzetnike. Takođe, kontakt licem u lice ne može ništa da zameni.

Gradonačelnik Čedomir Janjić je podsetio da je prošle godine prvi put organizovan sajam „Zrbiznet“, a da je pre toga postojao sajam „Inokop“.

M.M.

ZRBIZNET 2