Društvo za borbu protiv šećerne bolesti organizovalo sportsko – rekreativni susret za 120 takmičara

Drugi međunarodni sportsko-rekreativni susret Udruženja dijabetičara održan je prošle subote u Belom Blatu u organizaciji Društva za brbu protiv šećerne bolesti grada Zrenjanina. Na susretima je učestvovalo 120 dijabetičara kako iz zemlje tako i iz reginona. Iskustva su razmenili članovi Udruženja iz Republike Hrvatske (Slavonski Brod, Orahovica, Varaždin…), Konfederacije Bosne i Hercegovine (Tešanj) kao i mnoga udruženja iz Vojvodine (Zrenjanin, Bečej, Žitište, Bački Perovac, Sečanj…).
Takmičari su se nadmetali u pet sportskih disciplina. Uz sportski deo susreta, učesnici su imali organizovanu zdravstvenu kontolu nivoa šećera u krvi i stručna predavanja pod nazivom „Pobedite dijabetes” koje je održala primarijus doktor Zlata Adamov i „Pravilna ishrana osoba sa dijabetesom” koje je priredila doktor  Rozalija Senti Kormanjoš.
Učesnici susreta su imali prilike da uživaju u prijatnom ambijentu etno salaša „Lujza” u Belom Blatu. Organizovanje manifestacije su pomogli zrenjaninska Gradska uprava, Mesna zajednica „Belo Blato”, Osnovna škola „Bratstvo i jedinstvo” iz ovog naseljenog mesta kao i  i  mnogobrojni sponzori.
L.Z.