DRŽAVNA POMOĆ PRIVREDI I PREDUZETNICIMA

U naš okrug stiglo još 48,9 miliona dinara

U periodu od 27. jula do 20. avgusta Fond za razvoj Repubilke Srbije odobrio je nove povoljne kredite privrednim subjektima kao pomoć u prevazilaženju teškoća u poslovanju izazvanih pandemijom korona virusa. Cilj ovakve finansijske podrške je održavanje likvidnosti i obrtnih sredstava u otežanim ekonomskim uslovima.
Sredstva iz tog programa dobilo je pet preduzeća iz Srednjobanatskog okruga, a njihova ukupna vrednost je 48,9 miliona dinara. Najviše novca, 40 miliona dinara, odobreno je Preduzeću za transportnu delatnost „Banat trans”.
Kredit od dva miliona dinara dobio je STR „Unikar”. Za održavanje likvidnosti i obrtnih sredstava država će pomoći i Samostalnoj radnji za proizvodnju predmeta od metala i plastičnih masa „Univerzal” kreditom od milion dinara, kao i firmi „Senzal audio” sa 900 hiljada dinara.
Kredit od pet miliona dinara dobila je i Zemljoradnička zadruga „Agrosoj” iz Neuzine. Fond za razvoj kredit u visini od 550 hiljada dinara nije odobrio „DMD knjigovodstvu” iz Zrenjanina.
Konkurs je otvoren dok se sva sredstva ne utroše, a najkasnije do 10. decembra ove godine.

J. Šormaz