DVA PEHARA ČLANOVIMA TENISKOG KLUBA „GALEB 1890“: Titula i vicešampionsko mesto

Dvojica mladih tenisera TK „Galeb 1890“ Vanja Nikolić i Marko Denda osvojili su nedavno prvo i drugo mesto u Beogradu na turnirima za desetogodišnjake najjače, zelene kategorije.

Vanja Nikolić je tokom vikenda od 10. do 12. marta osvojio Otvoreno prvenstvo Beograda u Teniskom centru Master na Novom Beogradu, pobedivši u finalu Uroša Rađenovića iz Beograda sa 5-3 4-0.

vanja nikolic

Vanja Nikolić (levo) sa pobedničkim peharom

 

Njegov klupski drugar Marko Denda osvojio je drugo mesto nešto ranije, krajem februara, na Otvorenom prvenstvu Beograda u teniskom klubu „Đukić“. On je u finalu izgubio od Beograđanina Viktora Markovića sa 4:0, 4:1, koji je po broju pobeda i odigranih mečeva najuspešniji u kategoriji desetogodišnjaka.

marko denda

Marko Denda (levo) 

Podsetimo da su dečaci iz TK „Galeb 1890“ su tako nastavili sa uspesima na turnirima, budući da je u februaru Vanja osvojio drugo, a Marko treće mesto na Otvorenom prvenstvu Pančeva.

Mali teniseri i teniserke uzrasta do deset godina igraju po pravilima mini tenisa Teniskog saveza Srbije, po kojima ne postoje rang liste, već tri vrste rejtinga – crveni (treći), narandžasti (drugi) i najviši – zeleni (prvi). Vanja i Marko nalaze među devet najuspešnijih tenisera do 10 godina koji imaju zeleni rejting.

M.M.

Foto: www.maliigraci.rs