EČANSKI BAJKERI UGOSTILI MOTORISTE IZ SRBIJE

„Grofovi”: Pogledaj dva puta, sačuvaj život

Da susreti ljubitelja moćnih dvotočkaša nisu samo druženje uz muziku i dobru klopu, već i prilika da se nauči o ponašanju u saobraćaju, svedoči i primer iz našeg okruženja. Moto-skup koji su četvrti put organizovali članovi Moto-kluba „Grofovi” iz Ečke. Oni su od 2. do 4. avgusta, ugostili motoriste iz Srbije.
– Drugog dana susreta održana je pokazna vežba Crvenog krsta Zrenjanin. Inače, „Grofovi” su poznati po tome što je svaki skup edukacionog karaktera. Tako je na pokaznoj vežbi prikazano saniranje najčešćih povreda, kao i kako treba, u slučaju nezgode, skinuti kacigu povređenom motociklisti. Uprkos lošem vremenu i kiši koja je padala u više navrata, posećenost je bila izuzetna. Došli su nam gosti iz cele Srbije. Kamp je bio uređen i spreman bez obzira na loše vremenske uslove. Sva tri dana manifestacije hrana je bila besplatna, kao i ulaz za sve goste, tokom dana bilo je dosta dešavanja – kaže predsednik „Grofova” Kristijan Barlakov.
Zabava nije nedostajala, kao što su bajkerske igre, izlet na Carsku baru, obilazak Ečke motorima, podela edukacionog materijala „Pogledaj dva puta, sačuvaj život”. Naravno, prijao je i bajkerski pasulj. U večernjim satima atmosferi su doprineli bendovi: „Zona katastrofe”, „Fuzaster”, „Klin”, „Restrikcija”, „Over”…

M. Bečejac