EKIPE JKP „ČISTOĆA I ZELENILO“ I DALJE NA TERENU: Uklanjaju polomljene grane, sneg sa parkinga i nastavljaju sa posipanjem soli

– Zimska služba JKP „Čistoća i zelenilo“ od petka, 14. decembra, od 20 sati je na terenu i to 24 sata. U trećem, najvišem stepenu smo spremnosti. Od mehanizacije angažovani su kamion „zastava“ za prevoz radnika do terena, dva kipera, dva skipa, šest traktora, top za sneg i tri atomizera. Osim toga, na uklanjanju grana rade dve hidraulične korpe, četiri testeraša i jedan testeraš angažovan je u toku noći. Do sada smo sve terene koji su nama u programu održavanja više puta očistili – navodi Danijela Tančić, zadužena za odnose sa javnošću u „Čistoći“. – Naše ekipe bile su angažovane na uklanjanju snega u pojedinim osnovnim i srednjim školama, Hitnoj pomoći, Dečjem dispanzeru, Policijskoj upravi i Saobraćajnoj policijskoj ispostavi, u dvorištu Vatrogasne službe...

Prema njenim rečima, posipanje površina sa mešavinom soli i kamenog agregata krenuli su u toku jučerašnjeg dana, kada se smanjio intezitet snežnih padavina, a posipanje soli nastavljaju i u narednim danima. Do sada je bačeno oko šest tona mešavine soli i kamenog agregata. Za večeras je planirano uklanjanje snega sa parkinkga u Ulici kralja Petra Prvog i delimično sa Trga slobode.

– Od subote ujutru radimo na uklanjanju polomljenih grana i stabala što su pale po krovovima, ulicama, automobilima, garažama, žicama i sa tim nastavljamo i dalje, pošto ima mnogo poziva za intervencije. Molimo građane da imaju razumevanja i strpljenja zbog velikog broja poziva. Trenutno radimo na oslobađanju prostora koji je zatrpan granama zbog omogućavanja prohodnosti kako pešaka, tako i automobila. Sve ostale grane ćemo ukloniti, čim se stvore uslovi – ukazuje Danijela Tančić.

Ona napominje, da se JKP „Čistoća i zelenilo“ mogu obratiti javne ustanove, mesne zajednice i škole da preuzmu po 100 kg mešavine soli i kamenog agregata.

I.I.