FINALE PROJEKTA „MLADI POSLASTIČAR“: Najbolja Milica Đurđević iz Beograda

Ideja kompanije „Dijamant“ iz Zrenjanina bila je da najslađi zanat ostane u rukama mladih i perspektivnih ljudi. Tim povodom pokrenut je prošle godine projekat „Mladi poslastičar“, u saradnji sa poznatim poslastičarem Zdravkom Gavrilovićem. Cilj je edukacija i motivacija budućih profesionalaca, a projekat se sastojao od praktičnih radionica i internih školskih takmičenja.

U finalu, su se našle Ugostiteljska škola „Jovan Trajković“ iz Zrenjanina, Ekonomsko-trgovinska škola „Paja Marganović“ iz Pančeva, kao i ugostiteljsko-turističke škole iz Vrnjačke Banje, Niša i Beograda.

Titulu najbolje poslastičarke ponela je Milica Đurđević iz Beograda i tom prilikom osvojila je novčanu nagradu u iznosu od 200.000 dinara, koju će joj kompanija „Dijamant “ isplaćivati u roku od godinu dana. Učenicama koje su zauzele drugo i treće mesto, Nataliji Doroslovac i Aleksandri Ignjatović iz Pančeva, kompanija „Dijamant“ je obezbedila nagrade koje će im ubuduće olakšati rad u kuhinji.

PET_2317

Prvoplasirana Milica Đurđević izjavila je da je projekat „Mladi poslastičar“ za nju bio neprocenjivo iskustvo, koje joj je pomoglo da unapredi veštine, stekne nova praktična znanja, kao i neophodnu sigurnost u spremanju poslastica i dodala da će nagradu iskoristiti za dalje profesionalno usavršavanje.

Stručni član žirija, poslastičar bogatog iskustva, Zdravko Gavrilović, izjavio je da je finale pokazalo umeće i talenat koji se neguju u našim stručnim školama i istakao da su nam potrebni poslastičari kako bi nam život bio slađi.

Po završenom finalu i dodeli vrednih nagrada, školarci, profesori i žiri uživali su u spremljenim kolačima, uvereni da će se i u narednom periodu održavati takmičenja, koja su značajan podstrek za učenike poslastičarskog zanata.

M.Malbaški

PET_1391