FOAJE POZORIŠTA USKORO U NOVOM RUHU: Partnerski do prostora primerenih pozorišnom zdanju

Rekonstrukcija foajea Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” biće završena do kraja godine ili prvih dana Nove godine. Sve se odvija po planu i mislim da će rok za završetak biti ispoštovan.
Ovo je izjavio direktor zrenjaninskog Pozorišta Ivan Francuski, nakon što se jutros sa gradonačelnikom Zrenjanina i njegovim saradnicima uverio, u utorak, kako napreduju radovi.
– Ovde je bilo mnogo neophodnih radova, od podnog grejanja, do instalacija i sanitarnih čvorova, a predviđeno je i postavljanje hidroizolacije na na delu spoljašnjeg zida zgrade, prema Muzeju – objasnio je Francuski. – Generalno će biti rekonstruisan ovaj foaje i biće to lep prostor, kako i priliči ovoj zgradi. Vrednost projekta je 17 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena na konkursu Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije. Potrudićemo se da i premijera koju pripremamo bude već krajem januara, početkopm februara, a potom i festival koji smo već najavljivali.
Kako je naglasio gradonačelnik Janjić, Grad izdvaja značajna sredstva za kulturu i zahvalio se Ministarstvu kulture i informisanja što su, kako je rekao, imali razumevanja i finasijski pomogli renoviranje dela pozorišne zgrade.
– Nadam se da ćemo u narednim godinama uspeti da renoviramo i našu prelepu pozorišnu salu, nešto smo uspeli da uradimo prethgodnih godina, jer, ovo je sigurno jedan od najreprezentativnijih prostora u našem gradu, a očekujemo biće još lepši – rekao je gradonačelnik. Za funkcionisanje institucija kulture u našem gradu iz budžeta se izdvaja 8 odsto sredstava. Zrenjaninskom Pozorišta je budžetom za narednu godinu opredeljeno je 96 miliona dinara. Žao mi je, ipak, što se radovi odvijaju u vreme kada naši mališani očekuju predstave i da dočekuju Deda Mraza ovde u Pozorištu, kao što su to činili prethodnih godina, ali sam siguran da ćemo narednih godina uživati u ovom, još lepšem prostoru.

B. Jajić
Foto: A. Blanuša