Folytatta ülését a Szerb Köztársaság Képviselőháza

Kovács Elvirát a ház alelnökévé választották

A Szerb Köztársaság Képviselőháza az elmúlt csütörtökön folytatta augusztus 3-án megkezdett alakuló ülését. A képviselők a parlament elnökének és alelnökeinek a személyéről döntöttek a múlt heti ülésen.
A Szerb Képviselőház elnökévé Ivica Dačićot, míg a ház egyik alelnökévé Kovács Elvirát a Vajdasági Magyar Szövetség képviselőjét választották meg.
A parlamentnek összesen hat alelnöke lesz ebben mandátumban Kovács Elvira mellett, dr. Vladimir Orlić, Stefan Krkobabić, Radovan Tvrdišić, Marija Jevđić és Muamer Zukorlić töltik be ezt a pozíciót.
Kovács Elvira a VMSZ honlapján található életrajza szerint 1982. július 18-án született Szentmihályon. A nagybecskereki gimnáziumban érettségizett. Tanulmányait a szabadkai Közgazdasági Egyetemen folytatta, ahol egyetemista-prodékán volt, és egy szemesztert a bécsi Wirtschaftsuniversitaeten töltött egyetemista cserén. 2006-ban szerzett egyetemi oklevelet. 2007-ig a Tartományi Végrehajtó Tanácsban dolgozott, a Tartományi Egészségügyi és Szociálpolitikai Titkárságon.
2005-ben csatlakozott a National Democratic Institute regionális képző csapatához.
2006-tól a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának Elnökségi tagja.
2007. közepétől parlamenti képviselő a Szerbiai Képviselőházban, valamint az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének tagja,
A VMSZ Női Fórumának egyik megálmodója, 2009-től 2015-ig annak elnöke.
2015 óta a VMSZ alelnöke, külügyi titkára.
2018. januárjától a PKGY Esélyegyenlőségi és Megkülönböztetésmentességi Bizottságának elnöke.
A parlament hétfői ülésén az európai integrációval foglalkozó bizottság elnökévé is megválasztották.