FUDBALERI VOJVODINE IZ PERLEZA SPREMAJU SE ZA NASTAVAK PRVENSTVA

Marko Guteša novi trener

  • Udaljeni smo devet bodova od prvoplasirane ekipe, to može da bude dostižno, ali nećemo juriti po svaku cenu na vrh tabele – kaže Nikola Stanojević

Vojvodina 1928 zimsku pauzu provodi na petom mestu na tabeli. Tim iz Perleza je najbolje plasirani vojvođanski ligaš iz srednjeg Banata. Da nije bilo loše serije u drugom delu jesenje sezone, Perležani su mogli da se umešaju i u borbu za vrh tabele. Karakteristika njihove igre bila je čvrsta odbrana, pa su tako na domaćem terenu primili samo dva gola, a ukupno 13 pogodaka završilo je u njihovoj mreži. Zanimljivo je da su imali tri nerešena rezultata i te su utakmice završene bez golova.
Vojvodina je pripreme za nastavak sezone počela još 21. januara. Novost je da ih umesto Jove Simanića vodi trener Marko Guteša koji je došao iz srpskocrnjanske Budućnosti. Do sada nije bilo promena u igračkom kadru, a jedan od najiskusnijih fudbalera, Nikola Stanojević, oprezno razmišlja o plasmanu na kraju sezone.
Bitno je da nastavimo da igramo dobro i da skupimo dovoljno bodova da ostanemo u vrhu tabele. Udaljeni smo devet bodova od prvoplasirane ekipe, to može da bude dostižno, ali nećemo juriti po svaku cenu na vrh tabele. Nastupam u Vojvodini već šest sezona i po tome sam najiskusniji, dosta iskustva ima i golman Martin Magda. No, najbitnije da u ekipi imamo dosta mladih i poletnih igrača – kaže Stanojević.
Vojvodina 1928 se odlučila da kontrolne mečeve igra sa ekipama iz višeg stepena takmičenja. Krenuli su utakmicom protiv pančevačkog Železničara (poraženi su rezultatom 5:1), a u najavi su dueli sa Slogom iz Temerina, Crvenom zvezdom iz Novog Sada, Borcem iz Šajkaša, Bečejom i Radničkim Zrenjanin.

N. M.