FUDBALSKI KLUB ASK IZ ARADCA OSTVARIO JE PLANOVE

Podbacili na domaćem terenu

Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka na utakmici u Lukićevu usledilo je veliko slavlje fudbalera, stručnog štaba i navijača ASK-a. Plasman na deveto mesto i opstanak u Područnoj ligi najveći je uspeh u istoriji kluba iz Aradca.
Da su se kojim slučajem računali samo bodovi osvojeni na gostovanjima, fudbaleri ASK-a bili bi drugoplasirani, odmah iza najbolje ekipe lige Crvene zvezde. Sa druge strane, loše su se snalazili na domaćem terenu, te su kod kuće izgubili čak 16 bodova. Opstanak u Područnoj ligi je bio prioritet, pa se trener Srđan Zakić ne osvrće previše na kikseve, jer je osnovni cilj ostvaren.
– Ovo je prvi put u istoriji da ASK igra Područnu ligu, a takmičenje je bilo izuzetno teško. Za opstanak su strahovali svi ispod petog mesta na tabeli, a na kraju je ligu napustilo sedam klubova. Zato sam zadovoljan ostvarenim. U prvom delu sezone smo bili četvrti i verujem da bi tako ostalo i do kraja da nas u zimskoj pauzi nije napustila nekolicina igrača. Tada smo morali da promenimo postavu, šansu su dobili igrači iz sela, a često smo bili i nekompletni, jer smo imali i fudbalere obolele od korone. Sve je to doprinelo da nismo imali kontinuitet i da smo praktično strepeli do poslednjeg kola – kaže Zakić.
N. M.

Opširnije u štampanom izdanju