GLASANJE U SELIMA: Krivična prijava zbog nepravilnosti u Lazarevu

Na još jednom biračkom mestu u Zrenjaninu posmatrači CRTE zabeležili su nepravilnost pod nazivom „bugarski voz“, a reč je o Lazarevu (broj 15). Zbog toga su podneli krivičnu prijavu policiji.

– Preko puta biračkog mesta u Lazarevu naši posmatrači su tokom dužeg perioda zatekli lica koja su evidentirala birače pre nego što su dolazili na biralište, a birači su nakon glasanja opet odlazili do te grupe ljudi kako bi razmenili nešto – policija će utvrditi šta – saopštio je Raša Nedeljković iz CRTE.

Upisani u biračkom spisku naseljenog mesta Melenci svoje glasačko pravo mogi su da ostvare na tri biračka mesta u Osnovnoj školi ,,Dr Boško Vrebalov“. Izlaznost u MZ Melenci do 15 časova bila je oko 24 odsto. Izborni dan protiče regularno i bez većih problema, potvrđeno je iz Saveta ove MZ.

Klečani su glasali na biračkim mestima 11 u Domu kulture, gde je u jutarnjim časovima glasao i gradonačelnik, i 12 u OŠ ,,Jovan Dučić. Na biračkom mestu 11 izlaznost je do 16 časova bila 34 odsto, a na lokaciji broj 12 37,7 odsto.

Orlovaćani glasaju na mestu broj 23 u prostorijama Mesne zajednice. Kako navodi predsednica tamošnjeg Biračkog odbora Tanja Prohaska, do sada je na biralište izašlo oko 26 odsto meštana, a prema nezvaničnim procenama očekuje se izlaznost od oko 30 odsto, što je i uobicajeno za ovo selo.

M.Ml. i M.M.