GODIŠNjA NAGRADA SPORTSKOG SAVEZA: Sanja i Viktor najuspešniji

U kategoriji seniora u olimpijskim i sportovima koji su pridružene članioce MOK-a, godišnju nagradu Sportskog saveza Zrenjanina dobili su Sanja Cvrkota, karatistkinja lazarevačkog Zadrugara i Viktor Nemeš, rvač Proletera. U kategoriji sportista sa invaliditetom, nagrađeni su Valentina Manojlov i Ivan Živkov, članovi kluba Hendi sport.
U juniorskoj konkurenciji najbolji su Anita Sakal, džudistkinja Proletera i Đorđe Salapura, karatista Zrenjanina, dok su kod kadeta laureati Sebastijan Kolompar, rvač Proletera i Anja Milosavljević, karatistkinja Zrenjanina.
U konkurenciji sportista iz neolimpijskih sportova prvi među seniorima su Aleksandra Aranitović (Fitnes klub Stefani) i Stefan Janjatov (Savate klub Banat). Kod juniora priznanje su dobili Marina Đekić, članica KBS Internacional i Dušan Sarić iz Džudo kluba Proleter. Kadetske nagrade otišle su u ruke Ane i Vuka Boškova, kuglaša Banata.
Među ekipama bez premca su odbojkašice MD Zrenjanin i odbojkaši Klek Srbijašume. Nagrade su još dobili muški i ženski odbojkaški tim OŠ „Jovan Dučić“ iz Kleka, gimnastičarke OŠ „Petar Petrović Njegoš“ i rukometašice Poljoprivredne škole.
Priznanje je dobio trener rvača Proletera Vojislav Trajković, Miodrag Ličina je najuspešniji sportski radnik, a Maja Šujica je prva u kategorji sportskih radnika. Rukometni sudija Aleksandar Pandžić je prvi na listi sportskih arbitara, a Kompanija „Gomeks“ nagrađena je kao sponzor i donator. Među propagandistima laureati su Miloš Pešić i Branko Onjin, posebna priznanja su zaslužili Crveni krst Zrenjanin, JU „Sportski objekti“ i Sport INS. Za životno delo nagrađeni su Ivan Grubački i Jani Hajdu.
Svečana dodela godišnjih nagrada Sportskog saveza Grada Zrenjanin održana je danas u skupštinskoj sali gradske kuće. Nagrađenima su priznanja uručili Čedomir Janjić, gradonačelnik, Saša Santovac, zamenik gradonačenika Zrenjanina, Vladimir Grbić, potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Vladimir Batez, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, proslavljeni olimpijac Momir Rnić i Simo Salapura, generalni sekretar Sportskog saveza Zrenjanina.
B. M.