GODIŠNJE NAGRADE SPORTSKOG SAVEZA: Mate Nemeš i Aleksandra Rapaić na trоnu

U baroknoj sali gradske kuće sutra će biti održana svečana dodela godišnjih nagrada Sportskog saveza grada Zrenjanina za 2019. godinu. Nagrade će biti dodeljene u dvanaest pojedinačnih i ekipnih kategorija.

U kategoriji sportista u olimpijskim sportovima i sportovima koji su pridružene članice MOK-a nagrađeni su: senior Mate Nemeš (rvački klub „Proleter”), seniorka Aleksandra Rapaić (Bokserski klub „Petrovgrad”), junior Marko Vujin (Plivački klub „Proleter”), juniorka Anđela Menger (Stonoteniski klub „Banat”), kadet Ognjen Kovačević (Plivački klub „Proleter”) i kadetkinja Dunja Rajić (Karate klub „Zadrugar”).
Najbolji sportisti u konkurenciji neolimpijskih sportova su: senior Srđan Marić (Karate klub „Banatski cvet”), seniorka Marina Đekić (KBS „Internacional”), junior Aleksandar Jovanov (Karate klub „Banat”) i juniorka Renata Bodo (Kuglaški klub „Kristal”).
Među ekipama nagrade su zaslužili seniori rukmetnog kluba „Proleter”, seniorke Košarkaškog kluba „Proleter 023”, juniori Mačevalačkog kluba „Omladinac”, juniorke Stonoteniskog kluba „Banat”, kadeti rvačkog kluba „Proleter” i kadetkinje Kajak kluba „Begej”.
Nagradu za najboljeg sportskog stručnjaka-trenera dobio je Vojislav Trajković (Rvački klub „Proleter”), a za najboljeg sportskog radnika priznanje je pripalo Miloradu Jankovu, predsedniku Šahovskog kluba „Naftagas” iz Elemira. Za najbolje stručnjake u sportu proglašeni su Vojislav Matić, za izložbu 100 godina rvačkog sporta u Zrenjaninu i okolini, i Robert Molnar, za publikaciju izdatu povodom 100. godišnjice rvanja u Zrenjaninu i okolini. Najbolji sportski sudija za 2019. godinu je Biljana Manojlović (plivanje).

U kategoriji sponzora i donatora nagradu su dobili PerSu marketi. Najbolji sportisti sa invaliditetom su Filip Bartole (Sportski klub za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Hendi sport”) i Sanja Mijatović (Stonoteniski klub „K2”). Nagrada za propagandistu pripala je Zoranu Bogaroškom (portal zrenjaninski.com). Posebna priznanja zaslužili su Đorđe Budimir (košarka), Stevan Čizmić (boks), Milojka Ponoćko (planinarstvo) i Nikola Božović (novinarstvo). A nagradu za životno delo dobila je Verica Đukić („Društvo pedagoga”).

J. Šormaz