URUČENA PRIZNANJA ZA SPORTISTE GODINE PO IZBORU ČITALACA: Svetskim šampionima najviše glasova

Glasanje za sportiste, ekipe i trenere regionalni nedeljnik ove godine organizovao je 67. put. Naši čitaoci su 17. godinu zaredom birali najbolje. Na svečanosti održanoj danas, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ laureatima su dodeljena priznanja.

U konkurenciji seniora pobednici su svetski prvaci u rvanju, članovi Proletera Zurabi Datunašvili i Mate Nemeš. Karatista Banatskog cveta Srđan Marić je drugoplasirani, a trećeplasirani je fudbaler Naftagasa Miloša Savanovića.
Marina Oro, karatistkinja Zrenjanina, prva je među seniorkama. Drugo mesto pripalo je atletičarki AK As 023 Biljani Kiradžijevoj, a treće veslačici Begeja 1883 Snežani Jakovljević.

Karatistkinja Zadrugara iz Lazareva Dunja Rajić pobedila je u konkurenciji juniorki. Atletičarka Banata Dunja Sikima, takođe Lazarevljanka, je drugoplasirana. Treće mesto osvojila je plivačica Proletera Lena Stoiljkovski.
U istoj kategoriji u muškoj konkurenciji najuspešniji je Ivan Lagundžija, takmičar Karate kluba Zrenjanin. Plivač Proletera i atletičar AK As 023 Justin Cvetkov je drugoplasirani, a na trećem mestu je Zoran Ludoški, teniser Galeba.
Među muškim ekipama, 330 glasova pripalo je Fudbalskom klubu Naftagas iz Elemira. Za Džudo klub Proleter opredelilo se 165 čitalaca, a za Košarkaški klub Proleter njih 154. ŽKK Proleter 023 je prvi u konkurenciji ženskih timova. Drugoplasirani sastav je MK Omladinac, a na trećem mestu je Džudo klub Proleter.
Prvi među trenerima je Milorad Radišić, koji radi sa plivačima Proletera. Na drugom mestu je Vladimir Ilić, trener karatista Zrenjanina, a treće mesto zauzeo je Tomislav Kohajm, trener u Džudo klubu Proleter.

B. M.