URUČENA PRIZNANJA ZA LIČNOST GODINE: Čitaoci glasali i nagradili nagradili trud i rad pojedinaca

U protekla dva meseca, koliko je trajao izbor za ličnost godine, na adresu NIP „Zrenjanin” pristiglo je 6.100 glasačkih kupona. Na svečanosti održanoj danas, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ laureatima su dodeljena priznanja.  Čitaoci su još jednom pokazali da umeju da cene zalaganje pojedinaca koji su zadužili grad i region tokom minule godine. Zrenjaninci su birali ličnosti u osam oblasti – politika, privreda, poljoprivreda, mediji, kultura, prosveta, medicina i humanitarni rad i aktivizam.

Direktor NIP Zrenjanin i glavni i odgovorni urednik lista „Zrenjanin“ Dalibor Bubnjević je u svom obraćanju istakao da je ponosan što plakete dodeljujemo za godinu u kojoj obeležavamo sedam decenija postojanja.

– Mišljenje naših čitalaca nije zasnovano samo na emocijama već i na jasnim kriterijumima. Oni na objektivan način procenjuju ono što vi radite. Kandidate ne dele po nacionalnoj, političkoj i drugim pripadnostima. Činjenica da je stiglo pedeset hiljada pojedinačnih glasova je pokazatelj da Zrenjaninci imaju poverenje u ovaj izbor i da vole da čitaju naše novine – istakao je Bubnjević.

U ime nagrađenih obratio se gradonačelnik Simo Salapura, ličnost godine u oblasti politike.

–  Čast je i ove godine dobiti nagradu. Sud naših građana opredeljuje nas za ova priznanja ali i opominje da smo svakodnevno na javnoj sceni pred ozbiljnim skenerom javnosti. Čestitam svima i pozivam ih da damo još jedan mali deo sebe da naš grad bude bolje mesto za život – poručio je gradonačelnik.
U oblasti politike drugo mesto zauzeo je Goran Kravarušić, rukovodilac Javnog preduzeća za urbanizam, a treće Zoran Sandić, narodni poslanik i predsednik GO Novog DSS-a.

Dragan Gudžev, direktor zrenjaninskog Auto-moto tehničkog centra, izabran je za ličnost godine u oblasti privrede. Drugi je Milan Matić („Darmatik”), a treći Dragan Ristić („Patrol 023”).
U oblasti poljoprivrede ličnost godine je Goran Puhar iz kompanije BASF, na drugom mestu je Radovan Bokić iz firme „Agro-Klek”, a na trećem Jovan Veselinović („Borac-Šurjan”).
Aleksanar Blanuša, vlasnik portala volimzrenjanin.com, osvojio je prvo mesto u oblasti medija, drugo mesto pripalo je Branislavu Prokiću sa RTS-a, dok se na trećem mestu našao Tivadar Borbelj.
Istoričarka umetnosti, viša kustoskinja Narodnog muzeja Olivera Skoko ličnost je godine u oblasti kulture, drugi je književnik i dramaturg Uglješa Šajtinac, a treća je dirigentkinja Zrenjaninskog kamernog hora Andrea Poša.
Sanela Dunđerski, profesorka srednje dizajnerske škole u Novom Sadu i suosnivačica ateljea „Luča“ izabrana je za ličnost godine u oblasti prosvete. Na drugom mestu je naučnik Dragan Lambić, a treća prema glasovima čitalaca jeste Slavica Petrović.
U oblasti medicine najveću podršku dobila je dr Ivana Ujfeljan Ristić. Na drugom mestu je Eleonora Marjanović i na trećem dr Dušan Popov.
Sportski veteran Slavko Anđelov Slive našao se na prvoj poziciji u kategoriji humanitarnog rada. Drugo mesto pripalo je Udruženju „Čuvari Perleza”, dok je na trećem mestu, prema broju kupona čitalaca, Ana Vasičin.

L.Z.