NAGRAĐENE LIČNOSTI GODINE „ZRENJANINA”: Čitaoci prepoznali i nagradili trud

U proteklih nekoliko meseci, koliko je tra¬jao izbor za ličnost godine, na adresu li¬sta „Zrenjanin” pri¬stiglo je 5.170 glasačkih kupona. Velika zainteresovanost uticala je da produžimo mogućnost glasanja. Čitaoci su još jednom pokazali da umeju da cene zalaganje pojedinaca koji su zadužili grad i region tokom minule godine.

Birane su ličnosti u osam oblasti – politika, privreda, poljoprivreda, mediji, kultura, prosveta, medicina i humanitarni rad.

POLITIKA I PRIVREDA IZAZIVAJU PAŽNJU JAVNOSTI

U domenu politike za ličnost godine, sa 2.025 glasova, izabran je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. Na drugom mestu je Bojana Begović (576), a treći je Slavko Šućurović (367).

Milan Matić, vlasnik „Dar¬matika”, najveću podršku je dobio u oblasti privrede sa 913 glasova. Drugi je Slobodan Milin iz „Ekogradnje” (646), a tre-ći Nikolin Surdućan, osnivač firme „Dženeral solušn” (521).

Među poljoprivrednicima ličnost godine je Radovan Bokić (rukovodilac Zemljoradničke zadruge „Agro-Klek” ) sa 1.054 glasa. Na drugom mestu je Čedomir Spasojević (520) iz Zemljoradničke zadruge „Veljko Lukić Kurjak, iz Lukićeva, a na trećem su Nenad i Branislav Bogdanov, farmeri iz Tomaševca (222).

KULTURNI POSLENICI

Tanja Krunić, novinarka dopisništva Radio televizije Vojvodine u Zrenjaninu, sa 624 glasa osvojila je prvo mesto u kategoriji mediji, druga pozicija pripala je Maji Pandurov, vlasnica „IP Media 023” (440), dok se na trećem mestu našao novinar Tivadar Borbelj (313).

Bariton svetskog glasa Željko Lučić je sa 1.277 glasova ličnost godine u oblasti kulture, drugi je muzičar Nikola Vranjković (427), a treća je istoričarka umetnosti Ivana Arađan (162).

Snežana Ćurčić, nastavnica u OŠ „Jovan Cvijić”, sa 1.491 glasom trijumfovala je u prosveti. Na drugom mestu (500) je Zrenjaninac dr Dragan Lambić, naučnik, istraživač i profesor na Pedagoškom fakultetu u Somboru, dok je treću poziciju zauzeo profesor u Zrenjaninskoj gimnaziji Aleksandar Rakita (279).

U kategoriji medicine ubedljivo je pobedio poznati pedijatar dr Tomislav Stevanović – ukupno 1.297. Druga je onkolog dr Ivana Ujfeljin Ristić (479), a treći dr Milan Kukić, ortoped (428).

U oblasti humanitarnog rada najviše podrške dobio je Tibor Liptak, višestruki davalac krvi sa 1.486 glasa. Na drugom mestu je Jelena Đorđević Perc, iz organizacije „NURDOR” (565), dok je treća pozicija pripala Udruženju „Zelene šape” (292).

S. V.