NAGRAĐENI SPORTISTI GODINE LISTA „ZRENJANIN“: Lovorike pripale karatisti i košarkašici

Izbor za sportiste, ekipe i trenere organizovan je 68. put. Naši čitaoci su 18. godinu zaredom birali one koji će poneti laskava priznanja. Glasalo se za pojedince i kolektive koji su ostvarili zapažena dostignuća u 2023. godini. Na svečanosti održanoj u sali Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ danas su onima koji su dobili najviše glasova uručeni pehari i nagrade.
Pobednik kod seniora je Đorđe Tešanović, karatiska KK Zrenjanin, slede košarkaš Proletera Marko Rajanović i mačevalac Omladinca Ivan Bundalo. Među seniorkama prva je Tijana Cukić, košarkašica Proletera 023, druga je Nevena Filipov, karatistkinja Mladosti iz Novog Miloševa, a treća plivačica Proletera Leni Stoiljkovski.

U kategoriji mladih sportista prvi je Vanja Nikolić, teniser Galeba, drugu poziciju zauzeo je Ivan Lagundžija, takmičar Karate kluba Zrenjanin, a treću golman FK Naftagas iz Elemira Nikola Galin. U istoj kategoriji, ali u ženskoj konkurenciji, najviše glasova dobila je džudistkinja Proletera Milica Radaković. Mila Salapura, članica Karate kluba Zrenjanin je na drugom mestu, a treća je Nina Vujović, odbojkašica ŽOK Klek.

Među muškim ekipama, prvoplasirani je Karate klubu Zrenjanin, slede Džudo klub Proleter i Šahovski klub Naftagas iz Elemira. ŽKK Proleter 02 je prvi među ženskim timovima. Drugoplasirani sastav je Karate klub Zrenjanin, a na trećoj poziciji je Džudo klub Proleter.

Najviše glasova među trenerima pripalo je Vladimiru Iliću koji radi sa karatistima Zrenjanina. Drugoplasirana je Nataša Dabić, koja vodi rukometašice Lehela, a treće mesto zauzela je Slađana Krsmanović, trener u Stonoteniskom klubu Tornado iz Mihajlova.