„GOMEX“ PORDŽAO BANATSKI FESTIVAL VINA: Muzički program, tradicionalna kuhinja i napici od grožđa

Više od 50 vinarija predstaviće se na četvrtom Banatskom festivalu vina koji će se održati u subotu, 20. maja, u gradskoj bašti. Događaj je podržao trgovinski lanac „Gomex“, Grad Zrenjanin, Turistička organizacija i Kulturni centar, kao i magazin „Vino & Fino“.

Prema rečima organizatora, predstaviće se vinogorja iz Srbije, kao i gosti iz Severne Makedonije, Hrvatske, Rumunije i Slovenije. U napicima iz zemlje i regiona moći će da se uživa od 15 do 21 časa, a čaše za degustaciju iznajmljivaće se na samom ulazu na Festival.

Pored vina, posetioce čeka i selekcija autentičnih zalogaja manifestacije 23. Banatske vredne ruke, koja se održava u okviru Festivala.

– Biće predstavljena tradicionalna kuhinja ovog podneblja, kao i zalogaji poput sireva, kulena, štrudli, pogačica sa čvarcima – kažu organizatori.

Manifestaciji će prisustvovati i Igor Luković, poznati novinar, somelijer, kritičar, degustator i međunarodni vinski sudija poreklom iz Zrenjanina.

 

  • Muzički program manifestacije:

15h – nastup vokalne solistkinje Milice Dosković i glumca Jovice Jašina

17h – nastup Zorana Petrovića

19h – zrenjaninski sastav „The Quarantinos“, koji će svirati obrade nekih od najvećih hitova iz filmova Kventina Tarantina.